Τι άλλαξε στην εστίαση της Θεσσαλονίκης μετά τα νέα μέτρα

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι άλλαξε στην εστίαση της Θεσσαλονίκης μετά τα νέα μέτρα
Οι επιχειρηματίες του κλάδου πήραν «ανάσα» από την αύξηση της πληρότητας ωστόσο η μισή ώρα λειτουργίας παραπάνω δεν άλλαξε τίποτα όσον αφορά στον τζίρο τους.

Εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν από τη Δευτέρα μισή ώρα παραπάνω, καθώς κλείνουν πλέον στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα, και με πληρότητα στο 65% αφού η περιοχή βρίσκεται στο επίπεδο 2 επικινδυνότητας.

«Αυτή η μισή ώρα παραπάνω δεν κάνει καμία απολύτως διαφορά, σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα» σχολιάζει στο insider.gr ο Γιάννης Φιλοκώστας, πρόεδρος της Ένωσης εστιατόρων ψητοπωλών και καφέ μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης. Όπως εξηγεί, η διαφορά στον τζίρο των επιχειρήσεων είναι ελάχιστη όλες αυτές τις μέρες που κλείνουν στις 12.30 και ουσιαστικά το μισάωρο δεν προσφέρει παραπάνω χρόνο παραμονής στους πελάτες, τουλάχιστον τόσο ώστε να κάνουν κατανάλωση.

Αντίθετα, όπως λέει ο κ. Φιλοκώστας οι επιχειρηματίες πήραν «ανάσα» από την αύξηση της πληρότητας στα μαγαζιά τους, βάσει της ωφέλιμης επιφάνειας, στο 65%.

«Στο δικό μου κατάστημα, για παράδειγμα, με βάση τους νέους κανόνες βάζω πλέον σχεδόν διπλάσια τραπεζοκαθίσματα. Αυτό είναι οπωσδήποτε θετικό για εμάς» τονίζει.

Ζητούν παράταση του ωραρίου για το Σαββατοκύριακο

Οι επιχειρηματίες του κλάδου πάντως σημειώνουν ότι θα μπορούσε να δοθεί μια παράταση στο ωράριο των καταστημάτων της περιοχής έως τις 2 τη νύχτα, τουλάχιστον για το Σαββατοκύριακο. «Ας μας βοηθήσουν με κάποιον τρόπο ώστε να κρατηθούν τα μαγαζιά μας» λέει ο κ. Φιλοκώστας.

Ο ίδιος εξηγεί πώς με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ο κλάδος οδηγείται σε απώλειες θέσεων εργασίας.

«Ήδη στο κατάστημα το δικό μου, δουλεύουμε δύο άτομα λιγότερα. Κάθε χειμώνα συνήθως προχωρούσα στην πρόσληψη 2-3 ατόμων επιπλέον, τις οποίες φέτος φυσικά δεν θα κάνω» επισημαίνει.

Παράλληλα σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης εστιατόρων ψητοπωλών και καφέ μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, οι επόμενοι μήνες θα είναι ακόμη πιο δύσκολοι με ένα στα τρία καταστήματα της περιοχής να κινδυνεύει με «λουκέτο».

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγές στο ωράριο εστιατορίων και μπαρ ζητούν οι επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider