Πώς θα λειτουργούν από σήμερα καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα λειτουργούν από σήμερα καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ
Στις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου για τη μετάδοση του κορονοϊού, όπως για παράδειγμα στην Αττική, η εστίαση θα λειτουργεί στο 50% της πληρότητάς της ενώ τα άτομα ανά τραπέζι περιορίζονται στα 4.

Με αλλαγές στο ωράριο, μειωμένη πληρότητα και περιορισμό στον αριθμό ατόμων ανά τραπέζι θα λειτουργούν από σήμερα, Δευτέρα, εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ με βάση τα μέτρα που προβλέπονται στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον κορονοϊό.

Στις περιοχές μάλιστα που έχουν χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου για τη μετάδοση του κορονοϊού όπως για παράδειγμα στην Αττική, η εστίαση θα λειτουργεί στο 50% της πληρότητάς της, τα άτομα ανά τραπέζι περιορίζονται στα 4, ενώ τα καταστήματα θα παραμένουν κλειστά από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί.

Και στις περιοχές ωστόσο που βρίσκονται στο επίπεδο 1 (ετοιμότητας) τα καταστήματα εστίασης θα μένουν κλειστά από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί ενώ 6 άτομα θα είναι ο μέγιστος αριθμός ανά τραπέζι.

Αναλυτικά σύμφωνα με όσα προβλέπονται:

  • Για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 1 (ετοιμότητας) τα καταστήματα εστίασης θα μένουν κλειστά από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί ενώ 6 άτομα θα είναι ο μέγιστος αριθμός ανά τραπέζι. Η πληρότητα θα φτάνει το 80% (ανοικτός – κλειστός) της ωφέλιμης επιφάνειας.
  • Στις περιοχές που ανήκουν στο επίπεδο 2 (επιτήρησης) τα εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ θα κλείνουν στις 12.30 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι θα είναι τα 6 ενώ η πληρότητα θα φτάνει το 65% της ωφέλιμης επιφάνειας.
  • Τέλος στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) τα καταστήματα εστίασης θα κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί και ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι είναι τα 4. Η πληρότητα θα φτάνει το 50% της ωφέλιμης επιφάνειας.

Ανησυχία και προβληματισμός από τους επιχειρηματίες

Τα νέα δεδομένα που ισχύουν πλέον στην εστίαση προβληματίζουν του επιχειρηματίες του κλάδου καθώς ήδη η πτώση του τζίρου στα καταστήματά τους φτάνει το 60%.

«Για άλλη φορά μας αιφνιδιάζουν. Δεν συζητούν με τους φορείς και λαμβάνονται μέτρα τα οποία δεν ξέρω πόσο βοηθούν την επιχειρηματικότητα» επεσήμανε μιλώντας στο insider.gr o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς.

Στο πλαίσιο αυτό οι επιχειρηματίες ζητούν από την πολιτεία μέτρα στήριξης, επισημαίνοντας ότι πολλοί από αυτούς βρίσκονται σε οριακή κατάσταση και πως το επόμενο διάστημα έρχονται «λουκέτα» και απώλειες θέσεων εργασίας.

Διαβάστε επίσης:

Αλλάζουν τα δεδομένα για την εστίαση

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider