Με νέο ωράριο εστιατόρια και μπαρ στην Αττική – Προβληματισμός από τους ιδιοκτήτες

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με νέο ωράριο εστιατόρια και μπαρ στην Αττική – Προβληματισμός από τους ιδιοκτήτες
Οι επιχειρηματίες του κλάδου υποδέχονται με προβληματισμό και ανησυχία τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό καθώς η εστίαση έχει δεχθεί ήδη τεράστιο πλήγμα από τις αρχές του καλοκαιριού.

Στις 12 τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 7 το πρωί θα κατεβάζουν ρολά από σήμερα, Δευτέρα, και μέχρι τις 24 Αυγούστου τα εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες και κέντρα διασκέδασης στην Περιφέρεια Αττικής (περιλαμβάνονται και νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα) καθώς τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή σε 15 περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας, και τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

Στις επιχειρήσεις που δεν τηρούν το νέο ωράριο, σύμφωνα με όσα επεσήμανε την περασμένη εβδομάδα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ ενώ σε περίπτωση δεύτερης παράβασης θα μπαίνει «λουκέτο» για 20 ημέρες.

Μέτρα στήριξης ζητούν οι επιχειρήσεις

Από την πλευρά τους οι επιχειρηματίες του κλάδου υποδέχονται τα νέα μέτρα με προβληματισμό και ανησυχία καθώς η εστίαση έχει δεχθεί ήδη τεράστιο πλήγμα από τις αρχές του καλοκαιριού, με την πτώση του τζίρου σε εστιατόρια και ταβέρνες να φτάνει το 60%.

Το νέο ωράριο επηρεάζει μεν περισσότερο τα μπαρ και κέντρα διασκέδασης που λειτουργούν κυρίως μετά τις 11 το βράδυ ωστόσο και οι ταβέρνες και τα εστιατόρια ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς δέχονται πελάτες ως αργά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων Γιώργος Καββαθάς έχει επισημάνει, μιλώντας στο insider.gr την ανάγκη να ληφθούν νέα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις του κλάδου μαζί με την εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

Επισημαίνει μάλιστα τον κίνδυνο για λουκέτα και απώλεια θέσεων εργασίας το επόμενο τρίμηνο ενώ εκτιμά ότι είναι πιθανό οι επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης, αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα σε αναγκαστική στάση πληρωμών.

Διαβάστε επίσης:

«Πικρό» καλοκαίρι για την εστίαση

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider