Ο Σωκράτης Κόκκαλης επιστρέφει στην Intracom

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Σωκράτης Κόκκαλης επιστρέφει στην Intracom
Τέσσερα χρόνια μετά την αποχώρησή του, ο Σωκράτης Κόκκαλης επανέρχεται στον Όμιλο, αναλαμβάνοντας να τον οδηγήσει στην επόμενη μέρα. 

Tα ηνία της Intracom Holdings αναλαμβάνει μετά από 4 χρόνια απουσίας ο ιδρυτής του Ομίλου Σωκράτης Κόκκαλης.

Ήταν Ιανουάριος του 2014 όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης αποφάσισε να αποχωρήσει από το Όμιλο σηματοδοτώντας την αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση, η οποία χαρακτηρίστηκε τότε από στελέχη του ομίλου ως «διαδικασία φυσικής διαδοχής». Νέος πρόεδρος και αντίστοιχα πρόεδρος όλων των θυγατρικών ανέλαβε ο Δημήτρης Κλώνης, ιστορικό στέλεχος του ομίλου, ο οποίος εντάχθηκε στην εταιρεία το 1994 και από το 1995 συμμετέχει στο διοικητικό της συμβούλιο.

Τέσσερα χρόνια μετά ο Σωκράτης Κόκκαλης επανέρχεται στον Όμιλο, αναλαμβάνοντας να τον οδηγήσει στην επόμενη μέρα.

Έτσι μετά την πρόσφατη αλλαγή στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Intracom Holdings ο Σωκράτης Kόκκαλης αναλαμβάνει Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Δημήτρης Kλώνης αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ο Kωνσταντίνος Kόκκαλης αντιπρόεδρος και μέλη οι κ.κ. Γ. Άννινος, Kων. Aντωνόπουλος, Σ. Φίλος και I. Kαλλέργης.

Η απόφαση του Σωκράτη Κόκκαλη για την «επιστροφή» στον Όμιλο σχετίζεται σύμφωνα με πληροφορίες, με την την απόσχιση των τομέων παραχωρήσεων, real estate, αιολικών πάρκων και τουρισμού της κατασκευαστικής εταιρείας του Ομίλου Ιntrakat και την εισφορά τους στη μητρική, την Intracom Holdings.

Ήταν μία αναδιάρθρωση δραστηριοτήτων που κρίθηκε σκόπιμη ώστε να ξεκαθαρίσουν περαιτέρω οι τομείς και η Intrakat να επικεντρωθεί στον κατασκευαστικό τομέα.

Ο έλεγχος πλέον αυτών των δραστηριοτήτων περνά στην Intracom Holdings, η οποία παράλληλα έχει δύο ακόμη σημαντικά project να τρέξει: αυτό της μεταφοράς του Καζίνο της Πάρνηθας στην Αθήνα, αλλά και την είσοδο στον τομέα του στοιχηματισμού από το κινητό που δρομολογεί ο ΟΤΕ με στρατηγικό εταίρο την Intralot.

Για πολλούς η επιστροφή του Σωκράτη Κόκκαλη στον Όμιλο που δημιούργησε, δίνει ξανά αίσθηση σταθερότητας καθώς αποδεδεδειγμένα ο επιχειρηματίας κατάφερε να δημιουργήσει έναν από τους ισχυρότερους Ομίλου της χώρας, με πολλαπλές δραστηριότητες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider