Πετρέλαιο: Στα 88 δολ. το Brent καθώς «ξεθωριάζουν» οι ελπίδες για το Ορμούζ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Στα 88 δολ. το Brent καθώς «ξεθωριάζουν» οι ελπίδες για το Ορμούζ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
«Ξεθωριάζουν» οι ελπίδες για μία συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου και την επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ.

Τάσης σταθεροποίησης στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και άνω της μίας εβδομάδας καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, καθώς «ξεθωριάζουν» οι ελπίδες για μία συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου και την επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ, από την στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ απαίτησε αποζημίωση για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι ΗΠΑ.

Αυτή την ώρα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου Brent υποχωρούν 10 σεντς, ή 0,11%, στα 87,62 δολάρια το βαρέλι, έχοντας νωρίτερα ξεπεράσει τα 88 δολάρια, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 31 Ιουλίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού West Texas Intermediate των ΗΠΑ χάνουν 5 σεντς, ή 0,06%, στα 82,08 δολάρια το βαρέλι.

Και τα δύο σημεία αναφοράς αυξήθηκαν περισσότερο από 5% τη Δευτέρα, αφού ο Τραμπ απάντησε στους όρους του Ιράν για μια ειρηνευτική συμφωνία καταθέτοντας τις δικές του απαιτήσεις να καταβάλει το Ιράν αποζημιώσεις για τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν σε πολέμους, επιθέσεις και διαμαρτυρίες, κάτι που είναι πιθανό να περιπλέξει τις προσπάθειες για την επαναλειτουργία του Ορμούζ. Αργότερα την ίδια ημέρα, πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ είχαν τον έλεγχο των Στενών.

«Φαίνεται να υπάρχει ένα χάσμα, μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν σχετικά με το πώς θα έμοιαζε στην πραγματικότητα οποιαδήποτε συμφωνία», δήλωσε ο Tim Waterer, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην KCM Trade.

«Ως αποτέλεσμα, μέρος της αισιοδοξίας που συσσωρεύτηκε την περασμένη εβδομάδα υποχωρεί, δίνοντας στις τιμές του πετρελαίου μία σαφή τάση προσφοράς» πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, η Saudi Aramco ανέβαλε την επανεκκίνηση του διυλιστηρίου της Jazan, δυναμικότητας 400.000 βαρελιών την ημέρα, για τις 30 Αυγούστου, αφού οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για δύο επιθέσεις στο εργοστάσιο την Κυριακή.

«Ο κίνδυνος ασφυξίας γύρω από το Ορμούζ και το Bab el-Mandeb παραμένει εξαιρετικά σημαντικός. Ακόμη και οι διαλείποντες περιορισμοί ή η απειλή περαιτέρω περιστατικών διατηρούν το κόστος ασφάλισης υψηλό και επιβάλλουν μεγαλύτερες διαδρομές ναυτιλίας... επομένως οι ροές ενέργειας φαίνεται πιθανό να παραμείνουν περιορισμένες βραχυπρόθεσμα», δήλωσε ο Waterer.

Σε σημείωμα τη Δευτέρα, οι αναλυτές της Barclays ανέφεραν ότι την εβδομάδα που έληξε στις 7 Αυγούστου, οι καθαρές εξαγωγές αργού πετρελαίου και προϊόντων διύλισης μέσω του Ορμούζ ανήλθαν κατά μέσο όρο σε 3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, από 4,4 εκατομμύρια βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Κρατικά «φέσια»: Στα 3,55 δισ. ευρώ ο λογαριασμός του δημοσίου στους ιδιώτες - Ποιοι χρωστούν και πόσα

Καύσιμα: Νέος γύρος αυξήσεων από την Τρίτη - Τι δείχνουν οι τιμές σε βενζίνη και diesel

Ο Ρήνος εξελίσσεται σε εμπόδιο για τη γερμανική ανάκαμψη

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider