Διαδοχικές συναντήσεις Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς - Ραγδαίες οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαδοχικές συναντήσεις Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς - Ραγδαίες οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα
Στα ύψη έχει ανέβει το τελευταίο 24ωρο το πολιτικό θερμόμετρο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Σύνοδο Κορυφής.

Διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να τους ενημερώσει για τη συμφωνία των Ευρωπαίων για το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και για τις ραγδαίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά.

Μπορεί η ενημέρωση να είχε προγραμματιστεί αρχικά για την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών σχετικά με τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής, όμως το τελευταίο 24ωρο το πολιτικό θερμόμετρο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έχει ανέβει στα ύψη, μετά την απόφαση της Άγκυρας να εκδώσει Navtex για έρευνες ανοιχτά του Καστελόριζου.

Συγκεκριμένα, σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουλίου, ξεκινώντας από τις 12:30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί διαδοχικά στο Γραφείο του στη Βουλή και θα ενημερώσει τους αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών κομμάτων «για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα», ανακοίνωσε, το πρωί της Τετάρτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι από τη συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών, μετά τη μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής, το όφελος για την Ελλάδα είναι σημαντικό. «Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ένα συνολικό πακέτο το οποίο ξεπερνάει τα 70 δισ. ευρώ, ένα μέγεθος πρωτοφανές για τη χώρα μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο γγ του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, επικοινώνησε με τα γραφεία των πολιτικών αρχηγών και ορίστηκαν οι κάτωθι συναντήσεις:

  • Στις 12:30, με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλέξη Τσίπρα.
  • Στις 13:30, με την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
  • Στις 18:15, με τον πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο.
  • Στις 19:30, με τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 24 Ιουλίου, στις 9:30 π.μ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider