Άμεσα η υπουργική απόφαση για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άμεσα η υπουργική απόφαση για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Ομόφωνα ενέκρινε την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου, το υπουργικού συμβούλιο, που συνεδρίαζε νωρίτερα.

Κυβερνητικές πηγές, δήλωναν αισιόδοξες πως η σχετική υπουργική απόφαση της αρμόδιας υπουργού Έφης Αχτσιόγλου, θα είναι έτοιμη ακόμα και αύριο. Με την συγκεκριμένη απόφαση, τίθεται σε ισχύ από 1ης Φεβρουαρίου η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11%, ενώ του υποκατώτατου κατά 27,45%.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ωφελημένοι από την συγκεκριμένοι αύξηση θα είναι σχεδόν 600.000 εργαζόμενοι, ενώ με δεδομένο ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα επηρεάσει σχεδόν 20 επιδόματα, αναμένεται να ωφεληθούν ακόμα 280.000 εργαζόμενοι.

Μόλις έκλεισαν οι κάμερες, αμέσως μετά δηλαδή από την ομιλία του πρωθυπουργού, στο υπουργικό συμβούλιο, τον λόγο πήρε η υπουργός Εργασίας, η οποία εξήγησε τα τεχνικά σημεία της απόφασης, ενώ τοποθετήσεις υπήρξαν και από αρκετά ακόμα μέλη της κυβέρνησης.

Επίσης, επισημάνθηκε κατά τη συνεδρίαση πως η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου σηματοδοτούν το πλαίσιο των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης από εδώ και στο εξής που αφορούν στην αναπτυξιακή πολιτική, αλλά και στη στήριξη των οικονομικά ευάλωτων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το προσεχές διάστημα, αναμένεται να έρθουν στη Βουλή νόμοι αφορούν την α' κατοικία, τη ρύθμιση των 120 δόσεων για τα ασφαλιστικά ταμεία και η επιδότηση ενοικίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider