Δημοψήφισμα και αποπομπή των υπουργών των ΑΝΕΛ ζήτησε ο Καμμένος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοψήφισμα και αποπομπή των υπουργών των ΑΝΕΛ ζήτησε ο Καμμένος

Στη «δημοκρατική ευαισθησία» του πρωθυπουργού απευθύνθηκε ο Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του στην πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό να πάει σε δημοψήφισμα σταματώντας την διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης. Θύμισε μάλιστα την μεταξύ τους συνομιλία πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

«Αλέξη μου, παρά τις διακηρύξεις μας κατά των μνημονίων αναγκαστήκαμε τότε να εφαρμόσουμε μια συμφωνία αντίθετη στη λαϊκή εντολή. Θυμάμαι ακόμα τη συνάντησή μας. “Πάνο δεν έχουμε τη λαϊκή εντολή, πάμε σε εκλογές το Σεπτέμβριο να πάρουμε την εντολή” μου είχε πει τότε. Επικαλούμαι τη δημοκρατική σου ευαισθησία και τα δυνατά σου πιστεύω σου στην άποψη του ελληνικού λαού και σε καλώ να σταματήσεις τη συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης και να πάμε σε δημοψήφισμα, το αποτέλεσμα του οποίου θα σεβαστούμε όλοι» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμα ο Πάνος Καμμένος εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για αλλαγή στάσης και μάλιστα δις λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στη δημιουργία αυτής της κυβέρνησης και στη συμφωνία που κάναμε ήταν ξεκάθαρο ότι εμείς ποτέ δεν θα ψηφίσουμε, δεν συμφωνήσουμε, δεν θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση που θα παραχωρήσει τον όρο Μακεδονία. Η συμφωνία που είχαμε τον Ιούνιο ήταν ότι η Συμφωνία θα έρθει μετά τις εκλογές. Αυτό άλλαξε στη συνάντηση του Νοεμβρίου, όταν μας είπαν ότι θα έρθει τον Μάρτιο. Έχουμε δυο αλλαγές στάσης του κυβερνητικού μου εταίρου».

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο Πάνος Καμμένος τον κάλεσε να «μην αλλάξει τη σύνθεση της Επιτροπής Εξωτερικών γιατί θα έχετε τεράστια ευθύνη». Ο πρώην υπουργός Άμυνας απέκρουσε τα περί «δανεισμού βουλευτών στην κυβέρνηση», ενώ παράλληλα ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να αποπέμψει τους προερχόμενους από τους ΑΝΕΛ υπουργούς: «Αυτή την ΚΟ έχω, ούτε δανεικοί ούτε τίποτα. Ζητώ από τον κυβερνητικό μου εταίρο, στη βάση μιας έντιμης συμφωνίας να μην παραμείνουν υπουργοί σε κυβέρνηση που δημιουργήσαμε μαζί ο κ. Κουίκ, η κ. Κουντουρά , η κ. Χρυσοβελώνη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider