Μητσοτάκης: Οι μάσκες έπεσαν κ. Τσίπρα: Πολιτική για εσάς σημαίνει συναλλαγή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Οι μάσκες έπεσαν κ. Τσίπρα: Πολιτική για εσάς σημαίνει συναλλαγή
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή τον όρο «πολιτική συναλλαγή» εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή τον όρο «πολιτική συναλλαγή» εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Μίλησε για «συναλλαγή» Τσίπρα-Καμμένου και για «εικονικό διαζύγιο», αλλά και για «γυρολόγους βουλευτές» που πήραν «πολιτικά ανταλλάγματα», προκειμένου να στηρίξουν την κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια τελευταία πράξη μιας παράσταση που παίζεται εδώ και τέσσερα χρόνια στην πλάτη του λαού με τρεις στόχους, όπως είπε:

1) Να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγους μήνες ακόμα εξουσίας

2) Να κυρωθεί η επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών

3) Να διατηρηθεί ως ΚΟ το μόρφωμα των ΑΝΕΛ, για να διατηρήσει και τα προνόμιά του ο αρχηγός του

«Για να πραγματοποιηθούν οι τρεις στόχοι, ζούμε έναν τραγέλαφο που ευτελίζει την πολιτική ζωή και ζημιώνει πολλαπλώς τη χώρα», είπε. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «ψεύτικο διαζύγιο, ενώ παραμένουν συνέταιροι στη νομή της εξουσίας», αλλά και για «θλιβερή συναλλαγή σε ζωντανή μετάδοση». «Ο κ. Καμμένος δανείζει δύο βουλευτές του, για να στηριχθεί ο κ. Τσίπρας, τους οποίους δεν διαγράφει για να μην χάσει την ιδιότητά του ως αρχηγός κόμματος της Βουλής. Ο κ. Τσίπρας σε αντικαταβολη κρατά στην κυβέρνηση δύο υπουργούς των ΑΝΕΛ που δεν υπέβαλλαν την παραίτησή τους»., όπως υπογράμμισε.

«Η φαρσοκωμωδία της συναλλαγής απαιτεί και κομπάρσους: βουλευτές που αλλιώς εξελέγησαν, αλλιώς έδρασαν και αλλιώς θα την εγκαταλείψουν. Πρόθυμοι τώρα να μεταβληθούν σε δεκανίκια μιας κυβέρνησης που έχει γίνει κουρελού, αφού κουρέλιασε την οικονομία και τα εθνικά συμφέροντα», είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης. Επέμεινε, δε, στον όρο «κυβέρνηση-κουρελού», λέγοντας ότι αυτός είναι ο νέος όρος που εξάγει ο κ. Τσίπρας, μετά την κωλοτούμπα.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποτίθεται ότι περίμενε τη στιγμή που θα απαλλασσόταν από το «βαρίδι» του κ. Καμμένου και επανέλαβε τον χαρακτηρισμό του πρωθυπουργού για τον «αναντικατάστατο» κ. Καμμένο. «Εσείς δεν τον επιλέξατε ως στρατηγικό σας σύμμαχο ήδη από το 2012; Και δεν τον επιλέξατε δύο φορές το 2015 για να συγκυβερνήσετε μαζί του, περιφρονώντας άλλες επιλογές στην Κεντροαριστερά και στο κέντρο. Απαλλαγμένος από το βάρος της ακροδεξιάς συνιστώσας, κάνετε δήθεν ανοίγματα στην Κεντροαριστερά», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ επετέθη και σε προσωπικότητες της «Κεντροαριστεράς», μιλώντας για «διάφορα πολιτικά ναυάγια, πολιτικοί γυρολόγοι, που χαρακτήριζαν τον κ. Τσίπρα τον πιο ανέντιμο πρωθυπουργό» και λέγοντας ότι σήμερα εκλιπαρούν «για ένα κομμάτι εξουσίας για τους λίγους μήνες που απομένουν».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider