Τσίπρας: Εξασφαλισμένες οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας ως το 2020

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Εξασφαλισμένες οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας ως το 2020
Η διήμερη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης και ολοκληρώνεται την Τετάρτη το βράδυ.

Την αισιοδοξία του πως «η αυγή του 2019 είναι η αυγή μιας καινούριας εποχής για τη χώρα μας» εξέφρασε, από το βήμα της Βουλής, το μεσημέρι της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την έναρξη της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σήμερα η Ελλάδα είναι μια διαφορετική χώρα. Η αυγή του 2019 είναι η αυγή μιας καινούριας εποχής για τη χώρα μας » δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο Αλέξης Τσίπρας.

«Έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε πλήρως τις χρηματοδοτικές μας ανάγκες μέχρι το 2020, με το μαξιλάρι ρευστότητας του ESM, αλλά και να επαναφέρουμε το επίπεδο των επιτοκίων δανεισμού στα προ κρίσης επίπεδα», τόνισε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει πως «το σημαντικότερο είναι ότι το πετύχαμε κρατώντας την κοινωνία όρθια».

«Το Γενάρη του 2015 ο ελληνικός λαός έκανε την ιστορική επιλογή να εμπιστευτεί σε μια νέα κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, να ανασυγκροτήσει την οικονομία σε στέρεες βάσεις και να στηρίξει την κοινωνική πλειοψηφία», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας για να συνεχίσει «το 2015 η κυβέρνηση αναγκάστηκε με τον δύσκολο συμβιβασμό που επέλεξε, να κάνει ένα βήμα πίσω για να μπορεί σήμερα να κάνει πολλά βήματα μπροστά».

«Ήρθαμε εμείς οι ‘ερασιτέχνες’ πολιτικοί και καταφέραμε τους καλύτερους δυνατούς όρους για την οικονομία και την κοινωνία, συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Πατριωτισμός είναι να βάζεις το εθνικό μπροστά από το κομματικό όφελος», διεμήνυσε, στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών. Όπως εξήγησε «η συνείδηση μου και το πατριωτικό μου καθήκον, μου επέβαλαν να αξιοποιήσω αυτή την ιστορική ευκαιρία. Μαζί με τον Κοτζιά δοθήκαμε σε αυτή την προσπάθεια με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία, στο εθνικό συμφέρον αλλά και το μέλλον της χώρας και της περιοχής μας. Είμαι βέβαιος ότι αυτό που πράττουμε είναι το σωστό».

«Και είμαι βέβαιος ότι πράξαμε το σωστό, το εθνικά ωφέλιμο, το πατριωτικό. Όσους αλλάζουν τη θέση τους με μοναδικό γνώμονα την αντιπολιτευτική τους στρατηγική είναι πολιτικά αγύρτες, αναξιόπιστοι και επικίνδυνοι για τον τόπο», συμπλήρωσε.

Εστιάζοντας στον μέχρι και πριν από δύο 24ωρα κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο, ο κ. Τσίπρας ήταν σαφής: «Διαφωνώ με τον Πάνο Καμμένο, αλλά σέβομαι την άποψή του. Δεν τη συμμερίζομαι γιατί ξεκάθαρα θα μας οδηγήσει σε ήττες, αλλά τη σέβομαι γιατί έχει καθαρότητα». «Κάνει λάθος ο Καμμένος», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider