«Λίγα χρήματα σε πολλούς» ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Λίγα χρήματα σε πολλούς» ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών
O πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης συναντήθηκε με την πρόεδρο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Αθηνά Χατζηπέτρου.

«Το αίτημα για λίγα χρήματα σε πολλούς φαίνεται ότι μπορεί τώρα να γίνει πράξη, δικαιώνοντας τον αγώνα του Ε.Σ.Α και αποδεικνύοντας ότι με συντονισμένες ενέργειες και σοβαρές προτάσεις μπορούν να δοθούν πραγματικές λύσεις σε θέματα που αφορούν στην πολύπαθη επιχειρηματική κοινότητα».

Αυτά επεσήμανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, έπειτα από συνάντηση με την πρόεδρο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Αθηνά Χατζηπέτρου, κατά την οποία, όπως σημειώνει ο ΕΣΑ, δρομολογήθηκαν λύσεις σε δύο καυτά προβλήματα που αφορούν χιλιάδες συμπολίτες μας.

«Πρώτον, ο κ. Καφούνης ζήτησε τη δημιουργία ενός ειδικού στοχευμένου δανείου, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και ευνοϊκούς όρους, που θα αφορά αποκλειστικά τους πολύ μικρούς και θα δώσει πραγματική ανάσα σε χιλιάδες πολύ μικρές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου, σε όλη τη χώρα.

Εξειδικεύοντας, το συγκεκριμένο πρόγραμμα κρίνεται απαραίτητο να καλύπτει αυτοαπασχολούμενους και μικρές επιχειρήσεις με τζίρο έως 250.000 ευρώ ετησίως και έως δέκα (10) εργαζόμενους, με ένα ποσό που δεν θα ξεπερνά το 25% του τζίρου ή τα 50.000 ευρώ. Αυτονόητο είναι ότι οι τράπεζες που μέχρι σήμερα αδιαφορούν για όλες τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, θα υποχρεούνται να κατευθύνουν ένα ποσό που με την μόχλευση θα ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ, σε χιλιάδες νοικοκύρηδες μικρούς, που ενώ έχουν προοπτική και ελπίδα, είναι αποδεδειγμένα αποκλεισμένοι από το τραπεζικό σύστημα, γιατί δυστυχώς έως σήμερα από τα 5,2 δισ. μόνο 100 εκατ. ευρώ έχουν διατεθεί σε αυτοαπασχολούμενους και πραγματικά πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Δεύτερον, αναφέρθηκε στις εκκρεμότητες που έχουν δημιουργηθεί από τα προγράμματα του πρώην ΤΕΜΠΜΕ, ζητώντας να επισπευστούν οι διαδικασίες εκ μέρους του ΕΤΕΑΝ ώστε να μεταφερθούν οι οφειλές στην Α.Α.Δ.Ε το γρηγορότερο δυνατό και να μπορούν να ρυθμιστούν σε 120 δόσεις, όποτε και όπου εμφανιστούν. Είναι απαράδεκτο να μην τύχουν της εξαγγελθείσας ευνοϊκής ρύθμισης μέσω των 120 δόσεων κάποιοι συμπολίτες μας, για λόγους ανεξάρτητους της θέλησης τους» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Ε.Σ.Α από την πλευρά της η κ. Χατζηπέτρου συμφώνησε ότι θα στηρίξει και τις δυο τεκμηριωμένες και λογικές προτάσεις του Ε.Σ.Α και τα δυο μέρη δεσμεύτηκαν να συντονίσουν τις ενέργειες τους, ώστε να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση τους.

Διαβάστε επίσης:

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Έρχονται χιλιάδες «λουκέτα» αν δεν ληφθούν γενναία μέτρα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider