Η Γερμανία ακυρώνει τα σχέδια για lockdown το Πάσχα - Ήταν δικό μου λάθος, λέει η Μέρκελ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Γερμανία ακυρώνει τα σχέδια για lockdown το Πάσχα - Ήταν δικό μου λάθος, λέει η Μέρκελ
Την απόφαση για το lockdown του Πάσχα παίρνει πίσω η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, παραδεχόμενη πως ήταν λάθος καθώς δεν είναι πρακτικό. 

Την απόφαση για το lockdown του Πάσχα στη Γερμανία, από 1 έως 5 Απριλίου, δηλαδή από Μεγάλη Πέμπτη έως και Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών, παίρνει πίσω η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, παραδεχόμενη πως ήταν λάθος καθώς δεν είναι πρακτικό.

«Η ιδέα του lockdown το Πάσχα δημιουργήθηκε με τις καλύτερες προθέσεις», είπε, αλλά τονίζοντας ότι το σχέδιο ήταν βιαστικό και δεν μπορούσε να εφαρμοστεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. «Αυτό το λάθος είναι μόνο δικό μου λάθος. Η εμπειρία μου λέει ότι χτυπώντας το κεφάλι στον τοίχο, κερδίζει πάντα ο τοίχος», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως η καγκελάριος της Γερμανίας είχε σήμερα νέα έκτακτη διάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, αφού συμφώνησαν την Τρίτη να παρατείνουν το lockdown ως τις 18 Απριλίου. «Η καγκελάριος κάλεσε εκ νέου τους πρωθυπουργούς σήμερα στις 11:00 (...) και πιστεύω ότι θα έχουμε μια κρίσιμη συζήτηση για το τι συνέβη πριν δύο ημέρες», δήλωσε ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Άρμιν Λάσετ.

Στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων, η οποία κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, η Μέρκελ πίεσε να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19, ανατρέποντας τα σχέδια στα οποία είχαν συμφωνήσει νωρίτερα αυτό τον μήνα για επανεκκίνηση της οικονομίας μετά τη ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων. Όμως οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων αντιστάθηκαν και συμφώνησαν μόνο να ζητήσουν από τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους για πέντε ημέρες, στη διάρκεια του Πάσχα, προκειμένου να ανασχεθεί το τρίτο κύμα της επιδημίας.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από όλες τις πλευρές, με τις επιχειρήσεις να διαμαρτύρονται για το παρατεταμένο lockdown και τους γιατρούς να λένε ότι τα νέα μέτρα δεν αρκούν για να αποτρέψουν την εκθετική άνοδο των πιο μολυσματικών παραλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού.

Η Γερμανία ανακοίνωσε 15.813 νέα κρούσματα κορονοϊού το προηγούμενο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 2.690.523, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 248 και έφτασαν τους 75.212.

Ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες επτά ημέρες παραμένει σταθερός στο 108.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider