Το Πεντάγωνο «πληρώνει» για το Τείχος του Τραμπ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Πεντάγωνο «πληρώνει» για το Τείχος του Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ παίρνει ακόμα 7,2 δισ. δολάρια από το ταμείο του Πενταγώνου για το Τείχος με το Μεξικό.

Να ενισχύσει το κεφάλαιο για την κατασκευή του Τείχους με 7,2 δισ. δολάρια σκοπεύει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ κάνοντας «ανάληψη» από το ταμείο του Πενταγώνου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ενισχύσει τη χρηματοδότηση για την κατασκευή του Τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, με χρήματα που κανονικά θα διοχετεύονταν στον αμερικανικό στρατό.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ αναφέρει πως κεφάλαια ύψους 3,7 δισ. δολαρίων προέρχοναι από το ταμείο του Πενταγώνου για κατασκευαστικά έργα του στρατού. Ενώ, κεφάλαια ύψους 3,5 δισ. δολαρίων προέρχονται από το ταμείο του Πενταγώνου για τη δίωξη ναρκωτικών.

Το «βέτο» του Ντόναλντ Τραμπ

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που η κυβέρνηση Τραμπ θα «αναδιοχετεύει» κεφάλαια για τη χρηματοδότηση του Τείχους. Το 2019 ο Αμερικανός πρόεδρος κήρυξε τις ΗΠΑ σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης», για να έχει τη νομική κάλυψη να μεταφέρει κεφάλαια για την κατασκευή του Τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Επίσης, έκανε τη χρήση του δικαιώματος άσκησης βέτο προκειμένου να μπλοκάρει το ψήφισμα που είχε εγκρίνει το Κογκρέσο και να απoδεσμεύσει, εκτάκτως, χρήματα για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Στο παρελθόν, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι έκρινε πως η «κλοπή», κατά τον όρο που χρησιμοποίησε, κεφαλαίων που προορίζονταν για άλλα στρατιωτικά έργα, εντός της χώρας και στο εξωτερικό, «θα υπονομεύσει την εθνική ασφάλεια, την ποιότητα ζωής και το ηθικό των στρατευμάτων και στην πραγματικότητα θα κάνει την Αμερική λιγότερο ασφαλή», όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο συνεργάτη της, ενώ τόνισε πως με αυτή την κίνηση, ο Τραμπ παραβιάζει την αρχή της διάκρισης των εξουσιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider