Επτά μοναδικές εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε στην Κούβα

Κούβα

Ένα πραγματικό ταξίδι στο χρόνο αποτελεί η επίσκεψη στο πανέμορφο νησί της Καραϊβικής. Εκεί που το «χθες» συναντά το «σήμερα».

Εκεί που το χθες συναντά το σήμερα και γεμίζουν χρώμα, ρυθμό και μουσική, εκεί ξεδιπλώνεται η ομορφιά της Κούβας. Αυτός ο επίγειος παράδεισος της Καραϊβικής σε καλεί κοντά του για ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο και υπόσχεται αξέχαστες εμπειρίες.

Όποιος βρεθεί στο νησί που λάτρεψαν Φιντέλ και Τσε, στο νησί της νοσταλγίας και της ανεμελιάς, έχει πολλά να κάνει και ακόμη περισσότερα να δει…

Μην χάσεις μια βόλτα με τις θρυλικές αντίκες στους δρόμους της Αβάνας

Μην χάσεις μια βόλτα με τις θρυλικές αντίκες στους δρόμους της Αβάνας

Η βόλτα με τα ρετρό, πολύχρωμα αυτοκίνητα στους δρόμους της Αβάνας δεν αποτελεί, μόνο, το απόλυτο «must» για όσους βρεθούν στην Κούβα, αλλά είναι ένα πραγματικό ταξίδι στην ιστορία. Ένα απίστευτο αίσθημα ελευθερίας κατακλύζει όσους περιπλανηθούν στα στενά της όμορφης πρωτεύουσας με τα διάσημα κάμπριο αυτοκίνητα που έχουν βγει από μια άλλη εποχή… Το μόνο που μένει είναι να επιλέξετε το χρώμα του αυτοκινήτου που επιθυμείτε να σας πάει βόλτα!

Δες από κοντά πως παρασκευάζεται το ρούμι

Δες από κοντά πως παρασκευάζεται το ρούμι

Κούβα σημαίνει ρούμι! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το διάσημο ποτό της έχει κατακτήσει με τη γεύση του ολόκληρο τον κόσμο. Κούβα και ρούμι έχουν «ταξιδέψει μαζί» στο χρόνο, ενώ οι ιστορίες τους συνεχίζουν να συνδέονται άρρηκτα. Μια επίσκεψη σε μουσείο παραγωγής του θρυλικού ποτού θα σε πείσει! Και φυσικά, μην φύγεις από το μουσείο, αν κι εσύ ο ίδιος δεν δοκιμάσεις ρούμι!

Δες από κοντά πως παρασκευάζονται τα θρυλικά πούρα

Δες από κοντά πως παρασκευάζονται τα θρυλικά πούρα

Τα καλύτερα πούρα του κόσμου παρασκευάζονται στην Κούβα. Οι καπνοφυτείες στην καταπράσινη κοιλάδα του Βινιάλες και η συζήτηση με ντόπιους αγρότες θα σε μυήσει στα μυστικά παραγωγής των πούρων. Όταν βρεθείς εκεί, θα μάθεις και πως συνδέεται το πούρο…. με το μέλι! Γρήγορα θα καταλάβεις το γιατί…

Περπάτησε στις γειτονιές της Αβάνας

Περπάτησε στις γειτονιές της Αβάνας

Καμία πόλη δεν μπορείς να πεις ότι την γνώρισες, αν δεν περπατήσεις στους δρόμους της και έρθεις σε επαφή με τους ανθρώπους της. Μόνο έτσι θα ακούσεις τι έχει να σου πει. Ένας περίπατος στις γειτονιές της Αβάνας είναι κάτι παραπάνω από επιτακτικός. Γιατί η Αβάνα πρέπει να σου «διηγηθεί» την ιστορία της. Το ταξίδι στο χρόνο είναι εξασφαλισμένο και νοσταλγικό.

Νιώσε τον ρυθμό των πλανόδιων μουσικών

Νιώσε τον ρυθμό των πλανόδιων μουσικών

Κούβα και μουσική πάνε μαζί. Η ζωή στην Κούβα έχει μέσα της ρυθμό σε ό,τι κι αν κάνεις! Μην διστάσεις να χορέψεις στους ρυθμούς των πλανόδιων μουσικών που πάντα με χαμόγελο και κέφι «ζωντανεύουν» τους δρόμους της Αβάνας. Θα τους βρείτε παντού, καθώς η σάλσα σας περιμένει!

Μην αμελήσεις μια βόλτα με τα διάσημα «coco taxis»

Μην αμελήσεις μια βόλτα με τα διάσημα «coco taxis»

Είναι μικροσκοπικά, έχουν κίτρινο χρώμα, σε πηγαίνουν παντού και είναι ιδανικά για τους τουρίστες που θέλουν να ανακαλύψουν τα πιο όμορφα μυστικά της Κούβας. Κυκλοφορούν από τη δεκαετία του ’90 και όσο μικρά κι αν μοιάζουν, είναι σε θέση να μεταφέρουν μέχρι και τρεις επιβάτες μαζί! Πήραν το όνομά τους από την ομοιότητά τους με τις καρύδες!

Κολύμπησε στην εξωτική παραλία του Κάγιο Μπλάνκο

Κολύμπησε στην εξωτική παραλία του Κάγιο Μπλάνκο

Το λευκό νησάκι με τα κρυστάλλινα νερά που γίνονται ένα με τον ουρανό, είναι ο απόλυτος επίγειος παράδεισος… Μοναδική συντροφιά οι πανέμορφοι φοίνικες και τα αμέτρητα λευκά κοχύλια στην αμμουδιά. Μια βουτιά θα σας αφήσει άφωνους… 

BEST OF INTERNET

ΑΡΧΙΚΗ