Κοροναϊός: Ακυρώνονται οι παρελάσεις, κλείνουν οι παιδότοποι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοροναϊός: Ακυρώνονται οι παρελάσεις, κλείνουν οι παιδότοποι
Μετά το κλείσιμο των σχολείων η κυβέρνηση ανακοινώνεται νέα μέτρα.

Νέα μέτρα πρόληψης προκειμένου να μην εξαπλωθεί περαιτέρω ο κοροναϊός έλαβε η ελληνική κυβέρνηση την Τετάρτη, μετά το κλείσιμο των σχολείων τη Τρίτη.

Ακύρωση των παρελάσεων

Την ακύρωση όλων των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου αποφάσισαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποίησαν, νωρίτερα την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τους περιφερειάρχες.

Κλείνουν τα κατηχητικά

Κλείνουν με απόφαση της Ιεράς Συνόδου τα κατηχητικά, έπειτα από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Η Ιερά Σύνοδος αναστέλλει τις εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες από την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 έως την Δευτέρα 27 Απριλίου 2020.

Κλειστοί θα παραμείνουν και οι παιδότοποι με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών.

Αναστέλλεται και η λειτουργία των παιδότοπων σε ολόκληρη τη χώρα, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό εξάπλωσης του κοροναϊού.

Στα 99 τα κρούσματα

Μεγαλώνει ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Ελλάδα, με την καταγραφή 10 νέων περιπτώσεων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κοροναϊό, ανέρχεται πλέον σε 99, από τους οποίους 95 είναι ελληνικής καταγωγής και 4 ξένης υπηκοότητας.

Αξίζει να επισημάνουμε πως την Τρίτη ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε το κλείσιμο του συνόλου των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε ολόκληρη τη χώρα, για 14 ημέρες.

Τις ανακοινώσεις έκανε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ενώ η απόφαση έχει στόχο την προστασία της κοινωνίας απέναντι στην εξάπλωση του κοροναϊού. Η απόφαση αφορά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια. Το μέτρο, όπως εξήγησε ο κ. Κικίλιας, είναι προληπτικό και έχει ως κύριο στόχο να μειωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας προανήγγειλε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider