«Χρυσό» το τεστ του κοροναϊού και ελλείψεις σε νοσοκομεία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Χρυσό» το τεστ του κοροναϊού και ελλείψεις σε νοσοκομεία
Συνολικά, 140 ευρώ για το τεστ του κοροναϊού και 70 ευρώ για την εξέταση της γρίπης πλήρωσε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο ένας ιδιώτης.

Για «ιδιωτική κερδοσκοπία» κάνει λόγο, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και νευροχειρουργός Παναγιώτης Παπανικολάου, οποίος μίλησε στο Reader.gr, για τις τιμές των τεστ του κοροναϊού και της γρίπης, για τις ελλείψεις των νοσοκομείων, καθώς και για τα προβλήματα που υπάρχουν με τον τετραψήφιο αριθμό του ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζεται, ότι ο νευροχειρουργός ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, απόδειξη ατόμου, το οποίο επισκέφθηκε το Σάββατο ιδιωτικό θεραπευτήριο, πλήρωσε 140 ευρώ για το τεστ του κοροναϊού και 70 ευρώ για την εξέταση της γρίπης.

«Είναι αδιανόητο να γίνεται προκλητική, ιδιωτική κερδοσκοπία εν μέσω υγειονομικής κρίσης τόσο όσον αγορά τα τεστ σε μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια, όσο και με τα απαλά προφυλακτικά μέσα, π.χ. μάσκες, αντισηπτικά διαλύματα όπου έχουμε το φαινόμενο να μην έχει γίνει τροφοδοσία σωστή των δημοσίων νοσοκομείων και των κέντρων υγείας και να υπάρχουν φαρμακεία έξω από μεγάλα νοσοκομεία τα οποία να πουλάνε τις μάσκες χρυσές» δήλωσε στο Reader.gr.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, αυτό οφείλεται στο ότι το κράτος «δεν είχε φροντίσει έγκαιρα παρά τις επισημάνσεις μας να κάνει μια κεντρική προμήθεια έτσι ώστε να τροφοδοτούνται τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας και άφησε ασύδοτο το λεγόμενο αόρατο χέρι της ελεύθερης αγοράς να κερδοσκοπεί».

Ο νευροχειρουργός ζητά να εφαρμοστούν επείγοντα μέτρα έστω και αυτή τη στιγμή, προκειμένου τα διαγνωστικά τεστ να γίνονται επί των ενδεδειγμένων ιατρικών ενδείξεων και σε συνεννόηση με τον αρμόδιο οργανισμό του κράτους, δωρεάν μόνο με το ΑΜΚΑ του κάθε ασθενούς, καθώς και την λήψη άμεσων μέτρων στην τροφοδοσία των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με τα απλά μέτρα προστασίας.

«Οι γιατροί δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με το 1135»

Όσον αφορά την γραμμή του ΕΟΔΥ, ο ίδιος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη διαχείριση που έχει γίνει από τον ΕΟΔΥ στα κρούσματα. «Είχαμε το περιστατικό της Αμαλιάδας, μετά το περιστατικό της Κοζάνης, του Κέντρου Υγείας Βάρης, καθώς και το περιστατικό της Θράκης. Υπάρχουν αστοχίες που επαναλαμβάνονται», τονίζει.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον τετραψήφιο, είναι ότι οι γιατροί των νοσοκομείων δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ γιατί είναι διαρκώς κατειλημμένο.

«Ζητάμε επείγοντος να υπάρχει τηλεφωνική γραμμή με τα νοσοκομεία και τα κέντα υγείας. Δεν μπορεί να είναι η ίδια τηλεφωνική γραμμή που παίρνει ο κάθε πολίτης που έχει την αγωνία του».

«Μέριμνα και για τους υγειονομικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες»

«Κάποιοι από αυτούς είναι σε ανοσοκαταστολή και εργάζονται και υγειονομικοί με σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα που εργάζονται. Πρέπει να υπάρχει μέριμνα και γι αυτούς. Επίσης είναι «γελοίο» αυτό που λέει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας με φέρουμε πίσω γιατρούς που συνταξιοδοτήθηκαν (31-12-19). Αυτά είναι ανοησίες. Οι άνθρωποι αυτοί είναι 68 ετών, που σημαίνει ότι είναι στην ομάδα υψηλού κίνδυνου, οι μισοί έχουν προβλήματα υγείας και οι υπόλοιποι είναι αρχιδιευθυντές. Πρέπει να γίνουν μόνιμες προσλήψεις, επιμελητών β, νοσηλευτών κλπ», καταλήγει ο κ. Παπανικολάου.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider