ΥΠΑΜ Ισραήλ: Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ θα πρέπει «να απαντήσει για τα εγκλήματά του»

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΥΠΑΜ Ισραήλ: Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ θα πρέπει «να απαντήσει για τα εγκλήματά του»
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ισραέλ Κατς προειδοποίησε σήμερα ότι ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, θα πρέπει «να απαντήσει για τα εγκλήματά του» μετά το ιρανικό πλήγμα εναντίον νοσοκομείου στο νότιο Ισραήλ.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ισραέλ Κατς προειδοποίησε σήμερα ότι ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, θα πρέπει «να απαντήσει για τα εγκλήματά του» μετά το ιρανικό πλήγμα εναντίον νοσοκομείου στο νότιο Ισραήλ.

«Ο δειλός Ιρανός δικτάτορας κάθεται στα βάθη του οχυρωμένου καταφυγίου του και βάλλει εναντίον νοσοκομείων και κτιρίων κατοικιών στο Ισραήλ. Αυτά είναι μεταξύ των πιο σοβαρών εγκλημάτων πολέμων και ο Χαμενεΐ θα πρέπει να απαντήσει για τα εγκλήματά του», τόνισε ο Κατς σε ανακοίνωσή του.

«Ο πρωθυπουργός (Μπενιαμίν Νετανιάχου) και εγώ δώσαμε εντολή (...) να ενταθούν τα πλήγματα εναντίον στρατηγικών στόχων στο Ιράν και εναντίον κυβερνητικών στόχων στην Τεχεράνη, προκειμένου να εξαλειφθούν οι απειλές εις βάρος του κράτους του Ισραήλ και να υπονομευθεί το καθεστώς των αγιατολάδων».

Νωρίτερα και ο Νετανιάχου προειδοποίησε το Ιράν ότι θα πληρώσει «μεγάλο τίμημα», αφού ιρανικός πύραυλος έπληξε νωρίτερα σήμερα το νοσοκομείο Soroka στο νότιο Ισραήλ.

«Σήμερα το πρωί οι Ιρανοί τρομοκράτες δικτάτορες εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον του νοσοκομείου Soroka στη Μπερσέβα και εναντίον πολιτών στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Θα κάνουμε τους τυράννους της Τεχεράνης να πληρώσουν μεγάλο τίμημα», υπογράμμισε σε ανάρτησή του στο Χ.

Το Ιράν προειδοποιεί κατά οποιασδήποτε άμεσης ανάμειξης των ΗΠΑ

Ο Ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών Καζέμ Γαριμπαμπαντί προειδοποίησε σήμερα κατά οποιασδήποτε άμεσης ανάμειξης των ΗΠΑ στη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν, σημειώνοντας ότι το Ιράν έχει «όλες τις απαραίτητες επιλογές στο τραπέζι», σύμφωνα με δηλώσεις του που επικαλέστηκαν ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης σήμερα.

«Αν οι ΗΠΑ θέλουν να επέμβουν ενεργά σε υποστήριξη του Ισραήλ, το Ιράν δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία του για να δώσει στους επιτιθέμενους ένα μάθημα και να αμυνθεί (...) αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις στον στρατό μας έχουν όλες τις απαραίτητες επιλογές στο τραπέζι», σημείωσε ο Καζέμ Γαριμπαμπαντί, σύμφωνα με τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Η σύστασή μας προς τις ΗΠΑ είναι τουλάχιστον να μείνουν αμέτοχες, αν δεν θέλουν να σταματήσουν την επίθεση του Ισραήλ», σημείωσε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανήσυχος ο ΔΟΑΕ: Αδυνατεί να ελέγξει το απόθεμα εμπλουτισμένου ουρανίου του Ιράν

Ο Νετανιάχου προειδοποιεί το Ιράν ότι θα πληρώσει «μεγάλο τίμημα» μετά το πλήγμα στο νοσοκομείο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider