Κίνα: Κριτική στη σύνδεση από τον πρόεδρο Μακρόν της άμυνας της Ουκρανίας με τις κινεζικές απειλές κατά της Ταϊβάν

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κίνα: Κριτική στη σύνδεση από τον πρόεδρο Μακρόν της άμυνας της Ουκρανίας με τις κινεζικές απειλές κατά της Ταϊβάν
Σύμφωνα με το Πεκίνο, είναι “απαράδεκτη” η σύγκριση του ζητήματος της Ταϊβάν με αυτό της Ουκρανίας.

Το Πεκίνο άσκησε κριτική σήμερα για “δύο μέτρα και δύο σταθμά” στις προσπάθειες σύνδεσης της άμυνας της Ουκρανίας με την ανάγκη προστασίας της Ταϊβάν από μία εισβολή της Κίνας, σχετικά με μία συγκαλυμμένη αναφορά που έγινε σε μία ομιλία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, το βράδυ της Παρασκευής στη Σιγκαπούρη.

Στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας αντιμετώπισης των κινδύνων μιας διεύρυνσης της διάστασης απόψεων μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ, ο Μακρόν δήλωσε στον αμυντικό Διάλογο Σάγκρι-Λα που διεξάγεται στη Σιγκαπούρη, ότι αν επιτραπεί στη Ρωσία να προσαρτήσει οποιοδήποτε τμήμα της Ουκρανίας χωρίς περιορισμό, τότε, “τι θα μπορούσε να συμβεί στην Ταϊβάν;”

Σε μία ανάρτησή της στο Facebook, η πρεσβεία της Κίνας στη Σιγκαπούρη ανέφερε ότι είναι “απαράδεκτη” η σύγκριση του ζητήματος της Ταϊβάν με αυτό της Ουκρανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χέγκσεθ: Η Κίνα προβάρει εισβολή στην Ταϊβάν

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider