Ένα σπάνιο Macallan του 1926 έγινε το πιο ακριβό μπουκάλι ουίσκι που πουλήθηκε ποτέ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ένα σπάνιο Macallan του 1926 έγινε το πιο ακριβό μπουκάλι ουίσκι που πουλήθηκε ποτέ
Πουλήθηκε στο αστρονομικό ποσό των 2,1 εκατομμυρίων λιρών, στην διπλάσια τιμή απ' ότι αρχικά αναμενόταν.

Ένα σπάνιο μπουκάλι ουίσκι Macallan του 1926, πουλήθηκε στο αστρονομικό ποσό των 2,1 εκατομμυρίων λιρών (2,7 εκατομμύρια δολάρια), σπάζοντας το ρεκόρ του πιο ακριβού κρασιού ή αλκοολούχου ποτού που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.

Το single malt Macallan του 1926, είναι ένα από τα πλέον περιζήτητα μπουκάλια σκοτσέζικου ουίσκι.

Πουλήθηκε από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby's το Σάββατο, πιάνοντας διπλάσια τιμή απ' ότι αρχικά αναμενόταν. Οι εκτιμήσεις έλεγαν πως θα φτάσει κάπου μεταξύ τις 750.000 και 1,2 εκατ. στερλίνες, αλλά τις ξεπέρασε κατά πολύ αγγίζοντας τελικά τις 2.187.500 λίρες.

Το «χρυσό» ουίσκι αποστάχθηκε το 1926 και πέρασε 60 χρόνια ωρίμανσης πριν γίνει ένα από μόλις 40 μπουκάλια που εμφιαλώθηκαν το 1986. Κανένα δεν προορίζονταν για πώληση και ελάχιστα μόνο από αυτά προσφέρθηκαν σε κορυφαίους πελάτες. Από τα υπόλοιπα μπουκάλια, τα 12 απέκτησαν ξεχωριστή ετικέτα από τον pop καλλιτέχνη Σερ Πίτερ Μπλέικ και άλλα 12 φιλοξενήθηκαν σε μπουκάλια που ζωγράφισε ο Ιταλός, Βαλέριο Αντάμι. Ωστόσο κανείς δεν ξέρει πόσα από αυτά υπάρχουν ακόμη μέχρι σήμερα.

Το προηγούμενο ρεκόρ για το πιο ακριβό μπουκάλι ουίσκι που είχε πουληθεί κατείχε και πάλι ένα «Macallan 1926», που το 2019 είχε φτάσει το 1,5 εκατ. λίρες στον οίκο Sotheby’s.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Όποιος δισεκατομμυριούχος λέει ότι θα τα ξανάκανε όλα από το μηδέν, ψεύδεται ασύστολα»

O Έλον Μασκ μηνύει την Media Matters

gazzetta
gazzetta reader insider insider