Δύο σημαντικές πρωτοβουλίες για τη βιωσιμότητα ανέλαβε το Υπερταμείο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δύο σημαντικές πρωτοβουλίες για τη βιωσιμότητα ανέλαβε το Υπερταμείο
«Ακαδημία Βιωσιμότητας» - εκπαιδεύσεις ESG για στελέχη σε όλες τις θυγατρικές και Εγχειρίδιο Καταπολέμησης της Σεξουαλικής Παρενόχλησης και Βίας στην Εργασία.

Την πρωτοβουλία της πρώτης online «Ακαδημίας Βιωσιμότητας» στον Όμιλο και το Εγχειρίδιο Καταπολέμησης της Σεξουαλικής Παρενόχλησης και Βίας στην Εργασία, παρουσίασε το Υπερταμείο σε ειδική ημερίδα που διοργανώθηκε με τη συμμετοχή εργαζομένων του Ομίλου.

Η Ακαδημία Βιωσιμότητας αποτελεί μια νέα πρωτοβουλία του Υπερταμείου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του EPLO - Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου και την εταιρεία εκπαίδευσης και αξιολόγησης σε θέματα ESG, Verimpact, και απευθύνεται σε 500 εργαζόμενους/ες του Ομίλου προκειμένου να συμβάλει ενεργά στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των στελεχών σε θέματα ESG. Οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις εκπαιδεύσεις, μέσα από μια καινοτόμο online πλατφόρμα από όποια συσκευή τους διευκολύνει και με την επιτυχή ολοκλήρωση των μαθημάτων να λάβουν το σχετικό πιστοποιητικό. Πρόκειται για μια οριζόντια δράση με στόχο τη δημιουργία μιας κοινής κουλτούρας βιωσιμότητας στις εταιρείες του Υπερταμείου.

Ο Διευθυντής του Ινστιτούτου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του EPLO, κ. Σπύρος Κουβέλης, συνεχάρη το Υπερταμείο για την πρωτοβουλία καθώς, όπως ανέφερε, η διάχυση των μηνυμάτων βιωσιμότητας και η πρακτική εκπαίδευση των στελεχών του Υπερταμείου και των θυγατρικών του μπορεί να συμβάλει με ουσιαστικό τρόπο στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Στην ίδια ημερίδα, παρουσιάστηκε και το εγχειρίδιο για την πρόληψη και καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας στην εργασίας που δημιουργήθηκε για το Υπερταμείο με την εξειδικευμένη συμβουλευτική συνδρομή του οργανισμού Women on Top. To εγχειρίδιο θίγει και επεξηγεί τα βασικά ζητήματα που σχετίζονται με τη σεξουαλική παρενόχληση, συνοδεύοντας τα με σχετικά παραδείγματα περιστατικών και συμπεριφορών. Επίσης περιγράφει τα βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, αξιοποιώντας, μεταξύ άλλων, τις υφιστάμενες πολιτικές και μηχανισμούς του Υπερταμείου.

Η κ. Στέλλα Κάσδαγλη, συνιδρύτρια του Women On Top, ανέφερε ότι «τα καλύτερα αποτελέσματα στην καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης επιτυγχάνονται μέσα από την κατάρτιση στιβαρών πολιτικών, τη εφαρμογή μέσων πρόληψης και την ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση όλων των εμπλεκόμενων σε θέματα ισότητας και σεβασμού στην εργασία». «Οι δύο αυτές δράσεις είναι μέρος της ολοκληρωμένης στρατηγικής βιωσιμότητας που έχει καταρτήσει το Υπερταμείο, θέτοντας συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους για όλες τις θυγατρικές του» ανέφερε από την πλευρά της η κ. Ανθή Τροκούδη, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Βιωσιμότητας του Υπερταμείου, τονίζοντας ότι «η κοινή αντίληψη για τη βιωσιμότητα αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχή εφαρμογή της».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σκέρτσος: Κατά τους «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» η ελευθεροτυπία ανθεί σε αυταρχικά καθεστώτα αλλά «υποφέρει» σε δημοκρατίες

Περιοδεία Τσίπρα στην Τρίπολη την Πέμπτη

Η Noval Property με δυναμική παρουσία στο Delphi Economic Forum

gazzetta
gazzetta reader insider insider