Ανδρουλάκης για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: Έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε για μια ζωή με ίσα δικαιώματα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανδρουλάκης για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: Έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε για μια ζωή με ίσα δικαιώματα
Να εξασφαλίσουμε μια ζωή με ίσα δικαιώματα και ποιότητα διαβίωσης στα άτομα με αναπηρία, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε ως Πολιτεία για να εξασφαλίσουμε μια ζωή με ίσα δικαιώματα και ποιότητα διαβίωσης στα άτομα με αναπηρία. Να απαντήσουμε στις καθημερινές αγωνίες των οικογενειών τους», τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα ΑμεΑ.

«Είναι απαραίτητη μια Εθνική Στρατηγική για τη συμπερίληψη και διαβίωση στην κοινότητα, με διασφάλιση της βιωσιμότητας των Κέντρων Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας-Δημιουργικής Απασχόλησης και των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και Αυξημένης Προστασίας» επισημαίνει ο κ. Ανδρουλάκης και προσθέτει: «Εξασφάλιση της ομαλής μετάβασης από την ειδική στη συμπεριληπτική εκπαίδευση και αύξηση της συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία στην επαγγελματική κατάρτιση και απασχόληση.

Αλλά και επίλυση των συνταξιοδοτικών ζητημάτων, που θέτει το αναπηρικό κίνημα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Δημογραφικό: Οι μετανάστες «ανέστησαν» την Γηραιά Ήπειρο - Αυξήθηκε στα 450 εκατομμύρια ο πληθυσμός της ΕΕ το 2025

Λιανεμπόριο: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των θερινών εκπτώσεων – Οι προσδοκίες και οι «παγίδες»

Οι καλεσμένοι της JP Morgan στην Αθήνα και το τραπεζικό «μενού»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider