Ρωσία: Μαχητικό Su-30 συνόδευσε αμερικανικό κατασκοπευτικό πάνω από τη Μ. Θάλασσα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Μαχητικό Su-30 συνόδευσε αμερικανικό κατασκοπευτικό πάνω από τη Μ. Θάλασσα
Η Ρωσία σήκωσε ένα μαχητικό τύπου Su-30 το οποίο έσπευσε να συνοδεύσει ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου R-8A, πάνω από τα ουδέτερα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας

Η Ρωσία σήκωσε ένα μαχητικό τύπου Su-30 το οποίο έσπευσε να συνοδεύσει ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου R-8A, πάνω από τα ουδέτερα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, στην οποία επισημαίνεται ότι το αμερικανικό αεροσκάφος δεν παραβίασε τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Μετά την απομάκρυνση του ξένου στρατιωτικού αεροσκάφους από τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας το ρωσικό μαχητικό επέστρεψε επιτυχώς στο αεροδρόμιο της βάσης του», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το περιστατικό σημειώνεται εν μέσω ανησυχιών της Δύσης σχετικά με τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας.

Μια ημέρα νωρίτερα ρωσικά μαχητικά Su-27 είχαν επίσης σηκωθεί για να συνοδεύσουν στρατιωτικά αεροσκάφη της Γαλλίας και των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια πτήσης τους πάνω από την Μαύρη Θάλασσα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider