Θεσσαλονίκη: Μικροεπεισόδια στην πορεία για το Πολυτεχνείο - Ένταση και στην Πάτρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεσσαλονίκη: Μικροεπεισόδια στην πορεία για το Πολυτεχνείο - Ένταση και στην Πάτρα
Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Πενήντα περίπου άτομα ξαφνικά άρχισαν να εκτοξεύουν εναντίον των αστυνομικών, στη συμβολή των οδών Αγγελάκη και Εγνατία, μολότοφ, κροτίδες, πέτρες, κ.α. αντικείμενα, ενώ άναψαν και φωτιές. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν, κάνοντας και περιορισμένη χρήση χημικών, προς την οδό Εθνικής Αμύνης και η ένταση εκτονώθηκε.

Στη συνέχεια, πενήντα περίπου κουκουλοφόροι οι οποίοι συμμετέχουν στα επεισόδια που σημειώνονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά τη μαζική πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου έχουν «ταμπουρωθεί» στον προαύλιο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ

Οι νεαροί εφορμούν εκτοξεύοντας εναντίον των αστυνομικών βόμβες μολότοφ, πέτρες, κ.α. αντικείμενα και ανάβουν φωτιές και κατά διαστήματα οι αστυνομικοί τους απωθούν στο εσωτερικό του πανεπιστημιακού campus, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών και το σκηνικό αυτό επαναλαμβάνεται.

Σε κάποια στιγμή επιστρατεύτηκε και το υδροφόρο όχημα της ΕΛ.ΑΣ. για να σβήσει φωτιά στην είσοδο της Πολυτεχνικής, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε προσαγωγές ατόμων.

Πάτρα: Μικρής έκτασης επεισόδια μετά την ολοκλήρωση πορείας

Μικρής έκτασης επεισόδια προκλήθηκαν απόψε στην Πάτρα, μετά την ολοκλήρωση πορείας για την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η οποία ξεκίνησε από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ειδικότερα, όταν η πορεία επέστρεφε στο κτίριο του πρώην παραρτήματος, στην οδό Κορίνθου, ομάδα ατόμων εκτόξευσε περίπου 10 βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Επίσης, έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων και αυτοκίνητα, ενώ αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα στο κέντρο της Πάτρας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκε η διαδήλωση για τα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

gazzetta
gazzetta reader insider insider