Πρίγκιπας Ουίλιαμ σε Μπέζος, Μασκ, Μπράνσον: Επενδύστε στον πλανήτη, όχι στο διαστημικό τουρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρίγκιπας Ουίλιαμ σε Μπέζος, Μασκ, Μπράνσον: Επενδύστε στον πλανήτη, όχι στο διαστημικό τουρισμό
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αποδοκίμασε εμμέσως πλην σαφώς τους δισεκατομμυριούχους που ασχολούνται με τον διαστημικό τουρισμό λέγοντας ότι τα μεγαλύτερα μυαλά του κόσμου θα πρέπει να είναι επικεντρωμένα στην επίλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ της Βρετανίας αποδοκίμασε εμμέσως πλην σαφώς τους δισεκατομμυριούχους που ασχολούνται με τον διαστημικό τουρισμό λέγοντας ότι τα μεγαλύτερα μυαλά του κόσμου θα πρέπει, αντίθετα, να είναι επικεντρωμένα στην επίλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

Σε συνέντευξή του που προβλήθηκε σήμερα από το BBC ο Ουίλιαμ εμφανίζεται να ασκεί κριτική εις βάρος του Τζεφ Μπέζος, του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, του Έλον Μασκ και του βρετανού Ρίτσαρντ Μπράνσον, οι οποίοι επιχειρούν να εισέλθουν σε μια νέα εποχή ιδιωτικών εμπορικών διαστημικών ταξιδίων.

«Χρειαζόμαστε κάποια από τα μεγαλύτερα μυαλά του κόσμου να επικεντρωθούν στο να φτιάξουν αυτόν τον πλανήτη, όχι να προσπαθούν να βρουν το επόμενο μέρος για να πάμε να ζήσουμε», είπε ο πρίγκιπας.

Τα σχόλιά του διατυπώθηκαν έπειτα από τις δηλώσεις του Μασκ για αποστολές στον Άρη και αφού ο Μπέζος περιέγραψε το παρθενικό του διαστημικό ταξίδι τον Ιούλιο τμήμα της κατασκευής ενός δρόμου προς το διάστημα «ώστε τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας να μπορούν να χτίσουν ένα μέλλον».

«Πρέπει να το κάνουμε αυτό για να σώσουμε τα προβλήματα εδώ, στη Γη», είπε ο Μπέζος, ο οποίος χθες Τετάρτη πανηγύρισε την επιτυχία της αποστολής, η οποία μετέφερε στο διάστημα τον ηθοποιό του Star Trek Ουίλιαμ Σάτνερ με το διαστημικό αεροσκάφος του New Shepard.

Η βρετανική βασιλική οικογένεια μιλάει συχνά ανοιχτά για περιβαλλοντικά ζητήματα και ο 39χρονος Ουίλιαμ ακολουθεί τα βήματα του εκλιπόντος παππού του, πρίγκιπα Φιλίππου, και του πατέρα του, πρίγκιπα Καρόλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δισεκατομμυριούχοι στο διάστημα: Τι διαφορές έχει η πτήση του Τζεφ Μπέζος από αυτήν του Ρίτσαρντ Μπράνσον

Άγγιξε το διάστημα ο Ρίτσαρντ Μπράνσον - Ο Μπέζος το αρνείται

gazzetta
gazzetta reader insider insider