Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα με συγκεκριμένες προτάσεις στην Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής και στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα με συγκεκριμένες προτάσεις στην Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής και στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης
ηλεδιάσκεψη με την υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Πορτογαλίας, Άνα Πάουλα Ζακαρίας, η χώρα της οποίας ασκεί την Προεδρία της ΕΕ, είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Τηλεδιάσκεψη με την υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Πορτογαλίας, Άνα Πάουλα Ζακαρίας, η χώρα της οποίας ασκεί την Προεδρία της ΕΕ, είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης βρέθηκαν η Κοινωνική Σύνοδος Κορυφής στο Πόρτο, που είναι προγραμματισμένη για τις 7 Μαΐου και η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, που ξεκινά τον προσεχή μήνα.

Στην παρέμβασή του, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι η Ελλάδα προσέρχεται με συγκεκριμένες προτάσεις τόσο στο ζήτημα της Κοινωνικής Ευρώπης, που αποτελεί κεντρικό θέμα της πορτογαλικής Προεδρίας, όσο και στον διάλογο για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, που ξεκινά τον προσεχή Μάιο και συμπίπτει χρονικά με τον εορτασμό των 40 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ.

Στο σημείο αυτό, επισημαίνεται ότι ενημέρωσε την Πορτογαλίδα ομόλογό του για τη διοργάνωση της κεντρικής εορταστικής εκδήλωσης στις 27 Μαΐου στο Ζάππειο, με την παρουσία της ηγεσίας της ΕΕ.

Επίσης, γνωστοποιείται πως στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε και το άνοιγμα του τουρισμού στα μέσα Μαΐου. Όπως σημειώνεται, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών σχετικά με την καθιέρωση του «Πράσινου Ψηφιακού πιστοποιητικού», ενώ επισήμανε πως η Ελλάδα στέλνει μήνυμα ασφάλειας, καθώς το πρόγραμμα εμβολιασμού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και από την επόμενη εβδομάδα εντάσσεται η ηλικιακή ομάδα των 30-39, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider