Ιωαννίδης: Το επιδημικό κύμα στην Ελλάδα είναι στη χειρότερη φάση του

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ιωαννίδης: Το επιδημικό κύμα στην Ελλάδα είναι στη χειρότερη φάση του
Υπέρ των διαπεριφερειακών μετακινήσεων ενόψει Πάσχα αλλά και του ανοίγματος της εστίασης τάχθηκε ο καθηγητής επιδημιολογίας και πληθυσμιακής Υγείας, Τζον Ιωαννίδης.

Υπέρ των διαπεριφερειακών μετακινήσεων ενόψει Πάσχα αλλά και του ανοίγματος της εστίασης τάχθηκε ο καθηγητής επιδημιολογίας και πληθυσμιακής Υγείας, Τζον Ιωαννίδης μιλώντας στο Mega, τονίζοντας την ανάγκη να δοθεί η δυνατότητα στον πληθυσμό να κινηθεί.

«Η φιλοσοφία να κρατήσουμε τον πληθυσμό κλειστό έχει οδηγήσει σε φαινόμενα εκτόνωσης και χαλάρωσης τα οποία θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει, αν είχαμε πιο συνεπή στρατηγική. Αυτή τη στιγμή το επιδημικό κύμα στην Ελλάδα είναι στην χειρότερη φάση του. Μπορεί να είμαστε 10, 20 φορές ή περισσότερο σε χειρότερη κατάσταση από πέρυσι. Έχουμε ένα ενεργό επιδημικό κύμα. Με το να εγκλωβίσουμε τον πληθυσμό μέσα σε πυκνά αστικά κέντρα τα οποία είναι πυκνά και ήδη φτάσαμε σε φαινόμενα συνωστισμών και να μη δώσουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ο επιπλέον χώρος, είναι λάθος στρατηγική» σημείωσε.

«Δεν πρέπει να υπάρχει περιορισμός στις μετακινήσεις» υπογράμμισε, λέγοντας ότι είναι αδύνατη η μικροδιαχείριση της κινητικότητας του πληθυσμού.

Προέκρινε, δε, το άνοιγμα της εστίασης, σε συνάρτηση με τα φαινόμενα ακραίου συνωστισμού που καταγράφονται. «Αν την ίδια κινητικότητα την κατανέμουμε σε περισσότερους χώρος και χρονικό διάστημα, θα είχαμε αραίωση των επαφών και των εκθέσεων» εξήγησε.

Ο κ. Ιωαννίδης, μάλιστα, αναφέρθηκε στο εν Ελλάδι lockdown κάνοντας λόγο για πλήρη αποτυχία. « Η Ελλάδα συνεχίζει να έχει το πιο σκληρό lockdown. Πλήρης αποτυχία. Έχουμε 80 θανάτους την ημέρα. Σημασία δεν έχει να ευημερούν οι δείκτες, αλλά να να σώζουμε ζωές και να ζουν οι άνθρωποι μια πιο φυσιολογική ζωή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργασιακό στρες βιώνουν 8 στους 10 εργαζόμενους - Χειρότερη η κατάσταση στους μεγάλους ομίλους

Συνεχίζει ακάθεκτο το Bitcoin - Ξεπέρασε και τα 118.000 δολάρια

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από το 2027 φέρνει η σύνδεση με το προσδόκιμο ζωής - Χαμηλή ηλικία «εξόδου» στην Ελλάδα βλέπει ο ΟΟΣΑ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider