Ορθή η «συγγνώμη» της Καγκελαρίου Μέρκελ, θεωρεί η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ορθή η «συγγνώμη» της Καγκελαρίου Μέρκελ, θεωρεί η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών
Το 62% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ορθώς ανακλήθηκε το μέτρο, ενώ ακόμη περισσότεροι, σε ποσοστό 82%, πιστεύουν ότι η Καγκελάριος πολύ σωστά ζήτησε «συγγνώμη» από τους πολίτες.

Ορθή θεωρεί η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών την «συγγνώμη» της Καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ για τη σύγχυση που δημιουργήθηκε με το μέτρο για γενικό lockdown τις ημέρες του Πάσχα, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό του περιοδικού Focus.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, το 62% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ορθώς ανακλήθηκε το μέτρο, ενώ ακόμη περισσότεροι, σε ποσοστό 82%, πιστεύουν ότι η Καγκελάριος πολύ σωστά ζήτησε «συγγνώμη» από τους πολίτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η άποψη αυτή φαίνεται να διατρέχει το σύνολο των γερμανικών κομμάτων.

«Η ιδέα του lockdown το Πάσχα δημιουργήθηκε με τις καλύτερες προθέσεις», είπε εχθές η Μέρκελ, τονίζοντας ότι το σχέδιο ήταν βιαστικό και δεν μπορούσε να εφαρμοστεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. «Αυτό το λάθος είναι μόνο δικό μου λάθος. Η εμπειρία μου λέει ότι χτυπώντας το κεφάλι στον τοίχο, κερδίζει πάντα ο τοίχος», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider