Το Ifo «κόβει» την ανάπτυξη του γερμανικού ΑΕΠ για το 2021

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το Ifo «κόβει» την ανάπτυξη του γερμανικού ΑΕΠ για το 2021
«Η κρίση του κορονοϊού επιμένει και πιέζει προς τα πίσω την αναμενομένη ισχυρή ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας» σύμφωνα με το ινστιτούτο.

Κάτω από το 4% περιορίζει την πρόβλεψη για την πορεία ανάπτυξη της Γερμανίας το ινστιτούτο Ifo, λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού στη μεγαλύτερη δύναμη της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, το Ifo αναθεωρεί το στόχο για το γερμανικό ΑΕΠ στο 3,7% αντί για 4,2% που ανέφερε στην προηγούμενη πρόβλεψη του ινστιτούτου.

«Η κρίση του κορονοϊού επιμένει και πιέζει προς τα πίσω την αναμενομένη ισχυρή ανάκαμψη» δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ifo.

Για το 2022, το ινστιτούτο αναθεώρησε την πρόβλεψη του για την ανάπτυξη στο 2,5% από 2,5% προηγουμένως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

ΕΝΦΙΑ 2026: Τελευταία ευκαιρία για έκπτωση έως 20% - Πάνω από 780.000 ασφαλισμένες κατοικίες

ΜΜΜ: Τα πρόστιμα για εισιτηριοδιαφυγή στις αστικές συγκοινωνίες, φθορές και επιθέσεις σε ελεγκτές - Η κοινωφελής εργασία

Τα «αναχώματα» του ΕΦΚΑ για να υποχωρήσει το κύμα εξόδου προς την σύνταξη της τελευταίας 6ετίας

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider