Προς πανεθνικό lockdown στην Ιταλία για το Πάσχα των Καθολικών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς πανεθνικό lockdown στην Ιταλία για το Πάσχα των Καθολικών
Αυξάνονται τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης της νόσου και στις περιφέρειες της Ιταλίας που είναι σε χαμηλότερο βαθμό επικινδυνότητας για τον κορονοϊό.

Για το ενδεχόμενο ολικού lockdown στην Ιταλία, με στόχο την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού, το Σαββατοκύριακο 3 εώς 5 Απριλίου για το Πάσχα των Καθολικών, έκανε λόγω την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ρομπέρτο Σπεράντζα.

Για το διήμερο του Πάσχα, όλα τα καταστήματα που δεν είναι βασικής ανάγκης θα κλείσουν, ενώ οι Ιταλοί πολίτες θα μπορούν να εξέρχονται από τις κατοικίες τους μόνο για δουλειά, λόγους υγείας και καταστάσεις ανάγκης, μετέδωσε το Reuters.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του υπουργείου Υγείας για το οποίο κάνει λόγο ρεπορτάζ του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων (ANSA), από την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Μαρτίου, θα αυξηθούν τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης της νόσου και στις περιφέρειες της Ιταλίας που είναι σε χαμηλότερο βαθμό επικινδυνότητας για τον κορονοϊό.

Στις «κίτρινες» περιοχές, θα περιοριστούν σημαντικά οι μετακινήσεις μεταξύ των πόλων, ενώ τα εστιατόρια και τα μπαρ θα είναι κλειστά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider