Διεθνή
24-02-2021 | 12:23

Απώλειες 2 δισ. στερλινών για το Χίθροου λόγω του κορονοϊού

Newsroom
Μοιράσου το
Απώλειες 2 δισ. στερλινών για το Χίθροου λόγω του κορονοϊού

Ετήσιες ζημιές 2 δισ. λιρών και έσοδα που ήταν μειωμένα κατά 62% στο 1,18 δισ. λίρες κατέγραψε το βρετανικό αεροδρόμιο του Χίθροου, μετά την κατάρρευση της επιβατικής κίνησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε επίπεδα που έχουν να καταγραφούν από τη δεκαετία του 1970.

Το αεροδρόμιο ελπίζει ότι οι αγορές ταξιδιών θα ανοίξουν και πάλι από τα μέσα Μαΐου, ύστερα από τις ανακοινώσεις που έκανε η κυβέρνηση τη Δευτέρα σχετικά με τη χαλάρωση του lockdown.

Πέρυσι, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας, έχασε από το Παρίσι τον τίτλο του αεροδρομίου με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στην Ευρώπη, καθώς τα δρομολόγια πτήσεών του συρρικνώθηκαν περισσότερο από αυτά του ανταγωνιστικού αερολιμένα.

Το Χίθροου ανακοίνωσε σήμερα ότι κατά τη διάρκεια του 2020 ο αριθμός των επιβατών συρρικνώθηκε κατά 73% στα 22 εκατ. ανθρώπους, με τους μισούς εξ αυτών να έχουν ταξιδέψει κατά τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, πριν η πανδημία της COVID-19 να βάλει φρένο στις διεθνείς μετακινήσεις.

Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο ανήκει μεταξύ άλλων στην ισπανική Ferrovial, στην Αρχή Επενδύσεων του Κατάρ και την China Investment Corp.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.