Κεφαλογιάννης: Με συγκεκριμένα βήματα οδεύουμε προς τη βιώσιμη κινητικότητα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κεφαλογιάννης: Με συγκεκριμένα βήματα οδεύουμε προς τη βιώσιμη κινητικότητα

Την ανάγκη υιοθέτησης μέτρων και κινήτρων τα οποία θα «αγκαλιάσει» η κοινωνία επεσήμανε ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, μιλώντας την Παρασκευή το μεσημέρι στο συνέδριο του ΙΕΝΕ με θέμα τα πράσινα καύσιμα και το ρόλο τους στην ενεργειακή μετάβαση.

Ο κ. Κεφαλογιάννης σημείωσε ότι καθώς οι μεταφορές εκπροσωπούν το 5% περίπου του ΑΕΠ στην ΕΕ είναι σημαντικό να βρεθούν λύσεις για τη βιωσιμότητά του. «Το κόστος της μετακίνησης περιλαμβάνει και βιώσιμες λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος», υπογράμμισε.

Οι αποφάσεις της ΕΕ για μείωση των αερίων του θερμοκηπίου κατά 55% μέχρι το 2030 και κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2050 σημαίνει ότι οι μεταφορές πρέπει να μειώσουν την εξάρτησή τους από τα ορυκτά καύσιμα. Πρέπει να έχουμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για να το επιτύχουμε αυτό, να καταστήσουμε τις μεταφορές φιλικές προς περιβάλλον και να υπάρξουν κίνητρα για να επιτευχθούν όλα αυτά», τόνισε ο υφυπουργός. Όπως επεσήμανε τα πράσινα καύσιμα απευθύνονται σε όλες τις μεταφορές και στις αεροπορικές και τις θαλάσσιες.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει εκπονήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μετάβασης ακολουθώντας ένα φιλόδοξο σχέδιο, έχει γίνει πιο συγκεκριμένη στα βήματα για τις μεταφορές και σε συνεργασία με το ΥΠΕΝ έχει θέσει στόχους για την βιώσιμη κινητικότητα, ανέφερε ο υφυπουργός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider