Μπάιντεν: Δεν θα υπάρχουν εμβόλια για όλους τους Αμερικάνους μέχρι το καλοκαίρι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάιντεν: Δεν θα υπάρχουν εμβόλια για όλους τους Αμερικάνους μέχρι το καλοκαίρι

Οι ΗΠΑ δεν θα έχουν επαρκείς δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού για να εμβολιαστούν όλοι οι Αμερικανοί, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Εργαστήριο Ιογενής Παθογένεσης στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας σε προάστιο της Ουάσινγκτον.

Η αμερικανική κυβέρνηση πρόσφατα έκλεισε συμφωνία με τις Pfizer και Moderna για τα 200 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις εμβολίων, ήτοι 100 εκατομμύρια η κάθε εταιρεία, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στις 400 εκατομμύρια δόσεις που είχε παραγγείλει η προηγούμενη κυβέρνηση Τραμπ. Συνολικά, δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν, με τις δύο αυτές παραγγελίες, οι ΗΠΑ θα είναι σε θέση να εμβολιάσουν 300 εκατομμύρια πολίτες τους.

Ωστόσο, παραμένει ασαφές αν όλοι όσοι επιθυμήσουν να εμβολιαστούν θα μπορούν να το κάνουν στην ώρα τους, καθώς αποτελεί μια σημαντική πρόκληση και για το αμερικάνικο σύστημα υγείας αλλά και τις παραγωγούς εταιρείες, καθώς οι επιπλέον 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου δεν πρόκειται να είναι ετοιμοπαράδοτες πριν τον Ιούλιο, κι αυτό ως αποτέλεσμα τις πίεσης της αμερικάνικης κυβέρνησης προς αυτές για παράδοση ένα μήνα νωρίτερα από την αρχική συμφωνία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider