Αυστηρά μέτρα την παραμονή και την Πρωτοχρονιά - Πώς θα μετακινηθούμε

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυστηρά μέτρα την παραμονή και την Πρωτοχρονιά - Πώς θα μετακινηθούμε

Αυστηρά μέτρα με συνεχόμενους ελέγχους, κλειστούς δρόμους, απαγόρευση κυκλοφορίας και απαραίτητη αποστολή sms θα γίνουν οι μετακινήσεις για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Έτσι όπως και τα Χριστούγεννα, περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα θα βρεθούν στους δρόμους πραγματοποιώντας εντατικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού.

«Η πόλη πρέπει να είναι νεκρή για να διασφαλίσουμε -για μια μέρα- ότι δεν θα πάρουμε περαιτέρω μέτρα τις επόμενες. Σταδικά, θέλουμε ν'ανοίξουν τα σχολεία. Όποιο αυτοκίνητο κυκλοφορεί μετά τις 10, το σταματάει υποχρεωτικά η αστυνομία. Είναι καθολικοί οι έλεγχοι από τις 10 και μετά, όπως και ανήμερα την Πρωτοχρονιά. Μπορούμε να γιορτάσουμε μόνοι μας για να ολοκληρώσουμε αυτή την προσπάθεια.», ανέφερε στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ερωτηθείς εάν μπορεί η αστυνομία να μπει σε σπίτι και να κάνει έλεγχο, απάντησε: «Ασφαλώς. Εάν υπάρχει καταγγελία ή ακόμα και χωρίς αυτή, εάν υπάρχει η πληροφορία για πάρτι που υπερβαίνει τον αριθμό ατόμων που επιτρέπονται, είναι προφανές ότι η αστυνομία δικαιούται σε συνεργασία με τον εισαγγελέα να συλλάβει και να καταλογίσει αυτά που πρέπει. Η Αττική είναι πολύ προβληματική. Την παρακολουθούμε συνέχεια, ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση. Εάν σε 15 μέρες έχουν αυξηθεί τα κρούσματα, θα κλαίμε έξω από τις ΜΕΘ.»

Κεντρικοί άξονες, υπαίθριοι χώροι και πλατείες, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι τα σημεία όπου εστιάζονται οι έλεγχοι, σύμφωνα με τον κ. Χρονόπουλο.

  • Υπενθυμίζεται πως το μέγιστο επιτρεπτό όριο ατόμων ανά σπίτι για τα ρεβεγιόν είναι τα εννέα άτομα, δηλαδή δύο οικογένειες.
  • Οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές μόνο την ημέρα της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, με μέγιστο αριθμό πιστών μέσα στους ναούς, τα 25 άτομα για απλές εκκλησίες και 50 άτομα αν πρόκειται για μητροπόλεις.
  • Επίσης, όπως και τα Χριστούγεννα δεν επιτρέπονται τα κάλαντα από σπίτι σε σπίτι.
  • Για τις μετακινήσεις ισχύει η χρήση SMS στον ειδικό αριθμό 13033, με το ειδικό έντυπο ή χειρόγραφη βεβαίωση. Για τις μετακινήσεις για τα εορταστικά τραπέζια χρειάζεται η αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικός 6 και κατά την μετάβαση και κατά την επιστροφή ή να υπάρχει η βεβαίωση κίνησης.
  • Μετά τις 22:00 ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας και μέχρι τις 05:00 τα ξημερώματα, εκτός από επείγοντα περιστατικά.
  • Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider