ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 340.000 οι θάνατοι από τον κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 340.000 οι θάνατοι από τον κορονοϊό

Τα θύματα της πανδημίας του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τα 340.000 χθες Τετάρτη, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ενώ το σύνολο των καταγεγραμμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 ξεπέρασε τα 19,6 εκατομμύρια, οι νεκροί εξαιτίας του COVID-19 έφθασαν τους 340.586 χθες λίγο πριν από τις 14:30 (τοπική ώρα· 21:30 ώρα Ελλάδας), κατά τα στοιχεία της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης.

Η χώρα, η οποία υφίσταται το βαρύτερο χτύπημα στον κόσμο από την πανδημία σε απόλυτα μεγέθη, συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με τρομακτική έξαρση της πανδημίας. Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο κρούσματα επιβεβαιώνονται κάθε εβδομάδα από τις αρχές Νοεμβρίου στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Στις ΗΠΑ αναλογεί πάνω από το 18% των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 που έχουν καταγραφεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Νέα Υόρκη, με 37.687 νεκρούς, παραμένει στην κορυφή της μακάβριας κατάταξης των πολιτειών με τους βαρύτερους απολογισμούς θυμάτων, ακολουθούμενη από το Τέξας (27.298), την Καλιφόρνια και τη Φλόριντα (21.000 και πλέον η καθεμιά).

Προχθές Τρίτη σημειώθηκε ρεκόρ θανάτων σε 24 ώρες (3.725), σύμφωνα με τα στοιχεία του Τζονς Χόπκινς.

Παράλληλα, ο αριθμός των ασθενών με τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός οι οποίοι έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία συνεχίζει να σπάει ρεκόρ: προχθές Τρίτη είχε πλέον φθάσει τους 124.686, σύμφωνα με το COVID Tracking Project. Στη Νέα Υόρκη, οι ασθενείς στα νοσοκομεία αυξάνονται εκ νέου — έφθασαν τους 7.892 χθες — ενώ στην Καλιφόρνια, η πληρότητα των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) φθάνει συχνά τελευταία το 100% σε ορισμένες περιοχές.

Προχθές, οι αρχές στην πολιτεία Κολοράντο ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν το πρώτο κρούσμα του μεταλλαγμένου στελέχους του SARS-CoV-2 το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο και θεωρείται ακόμη πιο μολυσματικό· χθες, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, ο Γκάβιν Νιούσομ, ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε στο νότιο τμήμα της πολιτείας του το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα του στελέχους B.1.1.7 του νέου κορονοϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη πρόβλεψη του Institute for Health Metrics and Evaluation του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, οι θάνατοι στις ΗΠΑ εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού εκτιμάται πως θα έχουν ξεπεράσει τους 567.000 την 1η Απριλίου 2021, καθώς, παρότι βρίσκεται σε εξέλιξη γιγαντιαία εκστρατεία ανοσοποίησης, ο εμβολιασμός δεν μπορεί να ανακόψει το τρέχον κύμα μολύνσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider