Ειδήσεις | Διεθνή
31-05-2019 | 11:26

Τα 4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνει κανείς αν θέλει να γίνει εκατομμυριούχος

Μοιράσου το
Τα 4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνει κανείς αν θέλει να γίνει εκατομμυριούχος

Ένας εκατομμυριούχος δίνει συμβουλές για το τι δεν πρέπει να κάνεις στην δεκαετία των 20.

Ένας εκατομμυριούχος, επιχειρηματίας και συγγραφέας, που «έχτισε» την αυτοκρατορία του από το «μηδέν» δίνει συμβουλές, όχι για το τι πρέπει να κάνει, αλλά το τι δεν πρέπει να κάνει κανείς όταν βρίσκεται στη δεκαετία των 20!

Ο Γκραντ Καρντόν είναι ο ιδρυτής πολλών επιχειρήσεων που αξίζουν πολλά εκατομμύρια. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν έκανε λάθος στα νιάτα του... Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος σε μια συνέντευξη του στο CNBC έκανε τέσσερα βασικά λάθη και έμαθε από αυτά.

Ποια είναι όμως αυτά τα 4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνει κάποιος αν θέλει να βγάλει χρήματα:

«Χαράμισα τη μισή δεκαετία των 20 μου δουλεύοντας σε θέσεις εργασίας με χαμηλούς μισθούς που δεν με προκαλούσαν να αναπτύχθώ και να εξελίξω τις ικανότητες μου. Δεν λέω ότι οι χαμηλόμισθες εργασίες είναι κακές, αλλά το να συμβιβάζεσαι δεν θα σε κάνει επιτυχημένο» δηλώνει και αποκαλύπτει:

«Συνήθιζα να δουλεύω στα Mc Donalds για 7 δολάρια την ώρα. Για μένα ήταν απλά ένας τρόπος να βγάζω χρήματα. Όμως για τον συνάδελφο μου ήταν ο τρόπος του να μάθει τα μυστικά της δουλειάς και μια μέρα έφτασε να έχει 100 franchises! Το να ξέρεις «γιατί» κάνεις κάτι είναι σημαντικό».

«Όταν είσαι νέος είναι εύκολο να γίνεσαι τεμπέλης και να μην νιώθεις «τύψεις» για αυτό. Όμως, μάντεψε! Οι πλούσιοι και επιτυχημένοι μπορεί να κοιμούνται πολύ και καλά το βράδυ αλλά ποτέ δεν ξυπνάνε αργά το πρωί!»

«Αν μετανιώνω για κάτι, είναι που δεν εκμεταλλευόμουν όλες τις ώρες της ημέρας» αποκαλύπτει ο Γκραντ Καρντόν.

«Ο Κέβιν Ο΄Λίρι λέει πως το gap year για ταξίδια είναι κακή ιδέα και δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο» δηλώνει χαρακτηριστικά ο εκατομμυριούχος επιχειρηματίας.

«Πήρα τόσο χρόνο για να ταξιδέψω που σχεδόν έχασα το στόχο μου. Και παράλληλα ξόδευα χρήματα που δεν είχα σε αεροπλάνα και ξενοδοχεία».

Ταξίδια μπορεί να κάνει κανείς οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ζωής του, όχι όταν προσπαθεί να χτίσει μια καριέρα καταλήγει.

«Έπρεπε να ξόδευα τα χρήματα μου σε πράγματα που θα με βοηθούσαν να εξελίξω τις ικανότητες μου, να αποκτήσω νέες γνώσεις και να αναπτύξω το δίκτυο γνωριμιών μου» σχολίασε ο Γκραντ Καρντόν.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.