Μεγάλες απώλειες μετά από 5 εβδομάδες για το bitcoin

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλες απώλειες μετά από 5 εβδομάδες για το bitcoin
Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα έπεσε κάτω από τις 48.000 δολάρια.

Η πτωτική πορεία του bitcoin από το επίπεδο ρεκόρ που συνεχίστηκε για πέντε εβδομάδες, απειλεί να ρίξει τη τιμή του κάτω από το μέσο όρο 200 ημερών στα 46.720 δολάρια.

Υπενθυμίζεται πως από το βράδυ της Παρασκευής έως και την Δευτέρα, το bitcoin απώλεσε σχεδόν το ένα πέμπτο της κεφαλαιοποίησής του, φτάνοντας μέχρι και τα επίπεδα των 48.000 δολαρίων, πριν ανακάμψει ελαφριά και κλείσει την ημέρα κοντά στα 49.000 δολάρια.

«Η ιδέα πως καθώς το κρυπτονόμισμα θα ωριμάζει, θα μειωνόταν και η μεταβλητότητα του, δεν έχει υλοποιηθεί», σχολίασε σχετικά ο Marc Chandler, στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην Bannockburn Global Forex. «Η αστάθεια (σ.σ. του bitcoin) είναι 'θανατηφόρα' και τα άλλα θετικά χαρακτηριστικά που του αποδίδονται, όπως η οχύρωση κατά του πληθωρισμού, δείχνουν κίβδηλα», σύμφωνα με το Bloomberg.

Μία «ανάσα» από το φράγμα των 50.000 δολαρίων την Παρασκευή

Ισχυρά κέρδη έφεραν το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα μία «ανάσα» από το «φράγμα» των 50.000 δολαρίων την Παρασκευή, συνεχίζοντας την ανοδική του αντίδραση από τα χαμηλά σχεδόν δύο μηνών στα οποία βρέθηκε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Αναλυτικότερα, το μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα το μεσημέρι της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) διαμορφώθηκε στα 49.781 δολάρια, σημειώνοντας κέρδη 4,9%, απέχοντας ωστόσο αρκετά ακόμα από τα ιστορικά υψηλά των 69.000 δολαρίων στις αρχές Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Η Φλόριντα ξεκινά την αποδοχή πολιτειακών φόρων σε κρυπτονομίσματα

Τα κρυπτονομίσματα είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για selloff το 2022, λένε οι διαχειριστές κεφαλαίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider