Συνεχίζεται η πτώση στο Bitcoin - Απότομη επιστροφή στα επίπεδα Οκτωβρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζεται η πτώση στο Bitcoin - Απότομη επιστροφή στα επίπεδα Οκτωβρίου
Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα αδυνατεί να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που οδήγησε σε ισχυρές απώλειες μέσα στο σαββατοκύριακο.

Τελευταία ενημέρωση 16.35

Νέες απώλειες της τάξης του 1,5% καταγράφει την Δευτέρα το bitcoin, με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα να αδυνατεί να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που οδήγησε σε ισχυρές απώλειες μέσα στο σαββατοκύριακο, επιστρέφοντας εκ νέου κάτω από το φράγμα των 50.000 δολαρίων.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Δευτέρας (16.30 ώρα Ελλάδας) το μεγαλύτερο crypto σε κεφαλαιοποίηση διαπραγματευόταν στα 48.271 δολάρια, καταγράφοντας πτώση 1,3% και έχοντας χάσει σχεδόν το ένα πέμπτο της αξίας του με βάση τα ιστορικά υψηλά των 69.000 δολαρίων στις αρχές Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η συνεχιζόμενη «βουτιά» οφείλεται σε έναν συνδυασμό διασφάλισης των κερδών των επενδυτών από το ράλι των προηγούμενων μηνών και εντεινόμενης ανησυχίας αναφορικά με τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας τα επόμενα χρόνια, την στιγμή που η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού ξαναβάζει δύσκολα στην ανάκαμψη από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο, η αξία του μειώθηκε ως και στα 42.000 δολάρια, από τα 57.000 δολάρια που διαπραγματευόταν το πρωί της Παρασκευής, πριν καλυφθεί ένα μικρό τμήμα των απωλειών, ενώ περίπου 1 δισ. από την κεφαλαιοποίηση του bitcoin εξανεμίστηκε μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Σημειώνεται παράλληλα πως το sell-off για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα λαμβάνει χώρα σε μία χρονική στιγμή που εκπρόσωποι των ισχυρότερων εταιρειών της αγοράς των crypto καλούνται να καταθέσουν ενώπιον των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών, ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τετάρτη και η οποία θα εξετάσει για πρώτη φορά τοι ενδεχόμενο επιβολής ρυθμιστικού πλαισίου στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Στα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, το ethereum χάνει περίπου 4% και διαμορφώνεται στα 3.975 δολάρια, ενώ απώλειες 4% και 6,6% αντίστοιχα σημειώνουν τα Bitcoin Cash και Litecoin.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider