Η εντυπωσιακή διαδικασία παραγωγής ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η εντυπωσιακή διαδικασία παραγωγής ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου
Η Hyundai δημιούργησε ένα βίντεο που δίνει απίστευτη πρόσβαση στη διαδικασία δημιουργίας του IONIQ 5.

Η ηλεκτροκίνηση προχωράει με ξεκάθαρες επεκτατικές τάσεις και οι γκάμες των αυτοκινητοβιομηχανιών εμπλουτίζονται με όλο και περισσότερα μοντέλα αυτής της τεχνολογίας. Κάποιες εταιρείες, έχουν ήδη κάνει σημαντικά βήματα εξηλεκτρισμού κι ανάμεσά τους είναι και η Hyundai Motor Company.

Η Κορεάτικη μάρκα αποτελεί δυναμικό παίκτη σε αυτόν τον τομέα και το αποδεικνύει με το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο: IONIQ 5. Με το «IONIQ» να συνοδεύει πλέον όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της.

Με σχεδιασμό που τραβάει το βλέμμα, τεχνολογία που ξεχειλίζει αλλά ταυτόχρονα, συνδυάζοντας πρακτικότητα με ευρυχωρία, το IONIQ 5 μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη. Έχει μήκος 4.635 mm, πλάτος 1.890 mm και ύψος 1.605 mm, με το μεταξόνιο των 3.000 mm, να χαρίζει τους έξτρα χώρους.

Με ηλεκτροκινητήρα που κινεί μόνο τον πίσω άξονα αλλά και με τετρακίνηση, με τελική ταχύτητα στα 185 χιλιόμετρα/ώρα και εξαιρετική αυτονομία, είτε επιλέξετε τη μπαταρία των 58 kWh είτε αυτή των 72,6 kWh.

Όμως σε αυτό το άρθρο δεν εστιάζουμε στο τελικό αποτέλεσμα αλλά στο making of. Διότι η Hyundai ενσωματώνει σε αυτό το χορταστικό video πράγματα που δεν βλέπουμε κάθε μέρα. Όλη τη διαδικασία παραγωγής του IONIQ 5, με λήψεις από μικροκάμερες σε απίθανα σημεία, συνδυασμένες με ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες.

Βίδα-βίδα, καλώδιο προς καλώδιο, η «γέννηση» ενός ηλεκτρικού μοντέλου, των μπαταριών του, του ηλεκτρικού του συστήματος και ταυτόχρονα, η αποκάλυψη του πως γίνονται οι αυτοματοποιημένες διαδικασίες, πως λειτουργούν τα εξελιγμένα ρομποτικά συστήματα, που επεμβαίνει ο παράγοντας «άνθρωπος». Και τέλος, κρίσιμες διαδικασίες προτού ένα αυτοκίνητο βγει στους δρόμους, όπως οι δοκιμές στην αεροδυναμική σήραγγα ή οι δοκιμές πρόσκρουσης.

Δείτε περισσότερα στο πολύ ενδιαφέρον video που ακολουθεί…

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider