Κοντά σε νέα χαμηλά 2 ετών οι τιμές του φυσικού αερίου της Ευρώπης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντά σε νέα χαμηλά 2 ετών οι τιμές του φυσικού αερίου της Ευρώπης
Η πτώση της Τετάρτης και γενικότερα των τελευταίων ημερών αποδίδεται στη μειωμένη βιομηχανική ζήτηση.

Κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2 ετών έφτασαν για την Τετάρτη τα συμβόλαια του φυσικού αερίου της Ευρώπης, ενόψει της μειωμένης ζήτησης για το καλοκαίρι.

Τα συμβόλαια του φυσικού αερίου στο χρηματιστήριο ενέργειας του Άμστερνταμ της Ολλανδίας στις 12:00 της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας), υποχωρούν 0,75% στα 28,91 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Στο χαμηλό της ημέρας έφτασαν τα 28,50 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Σημειώνεται πως το καλοκαίρι του 2022 και εν μέσω ανησυχιών για την ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης λόγω των επιπτώσεων από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, τα συμβόλαια είχαν φτάσει τα επίπεδα των 308 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Η πτώση της Τετάρτης και γενικότερα των τελευταίων ημερών αποδίδεται στη μειωμένη βιομηχανική ζήτηση και στα υψηλά επίπεδα των αποθεμάτων αερίου, που αγγίζουν το 66% της πληρότητας τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Bloomberg, οι επενδυτές ενόψει του καλοκαιριού «ζυγίζουν» το ενδεχόμενο μεγαλύτερης ζήτησης καθώς το αέριο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία των air condition τους επόμενους μήνες. Παράλληλα, παραμένει επιφυλακτικότητα για τις συνθήκες που θα έχουν διαμορφωθεί στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας τον ερχόμενο χειμώνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισπανία: Η Repsol προς πώληση του 49% των ΑΠΕ, για έως 800 εκατ. ευρώ

Βιωσιμότητα: Οι ξενοδόχοι αναλαμβάνουν δράση για να μειώσουν τις εκπομπές κατά 40% έως το 2030

gazzetta
gazzetta reader insider insider