«Έλιωσαν τα φτερά» του χρυσού μετά το «φλερτ» με το ιστορικό ρεκόρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Έλιωσαν τα φτερά» του χρυσού μετά το «φλερτ» με το ιστορικό ρεκόρ
Ο χρυσός «κάηκε» μια ημέρα έπειτα από την κατάκτηση του 2ου υψηλότερου διακανονισμού στην ιστορία του. Πώς τα πήγαν τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα.

Ο χρυσός έκλεισε με απώλειες τόσο την Παρασκευή όσο και την εβδομάδα, μόλις μια ημέρα μετά το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία του που κατέγραψε χτες, καθώς οι επενδυτές ζύγισαν τις πιθανότητες η Fed να σταματήσει σύντομα τις αυξήσεις επιτοκίων.

Αναλυτικότερα, ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε 1,9%, για να διαμορφωθεί στα 2.015,80 δολάρια ανά ουγγιά στην Comex, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας μετρά -0,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones. Το ασήμι παράδοσης Μαΐου διολίσθησε 1,8%, στα 25,46 δολάρια ανά ουγγιά, ωστόσο ολοκλήρωσε την εβδομάδα με +1,5%. Το παλλάδιο παράδοσης Ιουνίου κατέγραψε οριακά κέρδη 0,1%, στα 1.496,30 δολάρια ανά ουγγιά, με εβδομαδιαία άνοδο 2,3%, ενώ η πλατίνα παράδοσης Ιουλίου απώλεσε 1,1% στα 1.054 δολάρια ανά ουγγιά, με τις τιμές να αυξάνονται κατά 3,7% για την εβδομάδα. Τέλος, ο χαλκός παράδοσης Μαΐου αποδυναμώθηκε 0,4%, στα 4,11 δολάρια ανά λίβρα, αλλά έκλεισε την εβδομάδα με κέρδη 2,3%.

Στο «τραπέζι» των αξιωματούχων της Fed φαίνεται πως βρίσκεται η παύση από τις αυξήσεις των επιτοκίων, εν μέσω ανησυχιών για το ενδεχόμενο ύφεσης στις ΗΠΑ, οι οποίες αποτυπώθηκαν και στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της FOMC, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα πριν από μερικά 24ωρα.

Καθώς η αβεβαιότητα γύρω από τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας αυξάνεται, οι επενδυτές σπεύδουν στην ασφάλεια του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να κινείται σταθερά πάνω από τα 2.000 δολάρια εδώ και μερικές ημέρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τι πρέπει να προσέξουν οι εκδρομείς κατά την αγορά καυσίμων – Πού οφείλονται οι διαφορές στις τιμές των πρατηρίων

«Πράσινες» οι ευρωαγορές: Υψηλό 2023 για τον Stoxx 600 - Στο +3% οι τράπεζες

Εύα Καϊλή: Πώς θα είναι η ζωή της με το βραχιολάκι - Τα επόμενα βήματα μετά την αποφυλάκιση

gazzetta
gazzetta reader insider insider