Ένα βήμα πριν τα ιστορικά υψηλά ο χρυσός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ένα βήμα πριν τα ιστορικά υψηλά ο χρυσός
Στα δεύτερα υψηλότερα επίπεδα, ιστορικά, ενισχύθηκαν τα futures του χρυσού.

Στα δεύτερα υψηλότερα επίπεδα, ιστορικά, ενισχύθηκαν τα futures του χρυσού, λαμβάνοντας ώθηση από την αποδυνάμωση του δολαρίου και εν μέσω αυξανόμενων προσδοκιών ότι η Fed θα μπορούσε να κάνει, φέτος, «διάλειμμα» από τις αυξήσεις επιτοκίων.

Συγκεκριμένα, η τιμή του χρυσού, συμβολαίου παραδόσεως Ιουνίου, γνώρισε «άλμα» 1,5% στα 2.055,30 δολάρια η ουγγιά στο Comex, βάζοντας ενδεχομένως «πλώρη» για τα ιστορικά υψηλά των 2.069,40 δολάρια, με βάση την τιμή του πιο ενεργού συμβολαίου.

Εν τω μεταξύ, το ασήμι, συμβολαίου παραδόσεως Μαΐου, κέρδισε 1,8% φθάνοντας στα 25,93 δολάρια η ουγγιά και στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2022.

Την ίδια ώρα, το παλλάδιο παραδόσεως Ιουνίου διαμορφώθηκε 2,7% υψηλότερα στα 1.495,60 δολάρια η ουγγιά, ενώ η πλατίνα κέρδισε 3,7% στα 1.065,50 δολάρια η ουγγιά.

Ο χαλκός, παραδόσεως Μαΐου, κατέγραψε άνοδο 1,1% στα 4,12 δολάρια η λίβρα.

Αυτά, καθώς στο «τραπέζι» των αξιωματούχων της Fed φαίνεται πως βρίσκεται η παύση από τις αυξήσεις των επιτοκίων, εν μέσω ανησυχιών για το ενδεχόμενο ύφεσης στις ΗΠΑ, οι οποίες αποτυπώθηκαν και στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, τα οποία δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.

Καθώς η αβεβαιότητα γύρω από τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας αυξάνεται, οι επενδυτές σπεύδουν στην ασφάλεια του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να κινείται πάνω από τα 2.000 δολάρια.

Στα μάκρο της ημέρας, αποκλιμάκωση παρουσίασαν τον Μάρτιο στις ΗΠΑ οι τιμές παραγωγού, ενώ στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Ιανουαρίου διαμορφώθηκαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, την τελευταία εβδομάδα, σε μία ένδειξη ότι οι απολύσεις αυξήθηκαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε υψηλό έτους «σκαρφαλώνει» το ευρώ - Συνεχίζει ανοδικά έναντι του δολαρίου

Ether: Πρόσω ολοταχώς για τα 2.000 δολάρια - Oι λόγοι πίσω από το «άλμα»

Η Nomura «βλέπει» μεγάλη ενίσχυση του γιεν έναντι του δολαρίου: Έως και +21% το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider