«Πάτησε» τα 2.100 δολάρια το Ether - Ράλι σχεδόν 12% σε 2 ημέρες

Χρήστος Δοντάς
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πάτησε» τα 2.100 δολάρια το Ether - Ράλι σχεδόν 12% σε 2 ημέρες
Η αναβάθμιση Σαγκάη αποτελεί αναμφίβολα μια πολύ θετική εξέλιξη

Το Ether μέσα σε 48 ώρες εκτοξεύθηκε 11% και πλέον έχει κάτσει άνετα στο «στρώμα» των 2.100 δολαρίων, καθώς η «Shappela» (αναβάθμιση Σαγκάη) ολοκληρώθηκε με επιτυχία και χωρίς κάποιες από τις δυνητικά αρνητικές συνέπειες που αρχικά φόβιζαν τους επενδυτές, οι οποίοι πλέον αισθάνονται μεγάλη ανακούφιση.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ενισχύεται περαιτέρω άλλο 5% στα 2.117 δολάρια (αγγίζοντας το υψηλό των 2.120 δολαρίων) ενώ η άνοδος των τελευταίων δύο ημερών, το βοηθά να τελειώσει την εβδομάδα με κέρδη 14%.

Το ράλι του Ethereum «κουβάλησε» και άλλα κρυπτονομίσματα, με το Bitcoin να κερδίζει άνω του 1% στα 30.795,99 δολάρια. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου ανέβηκε στα 30.000 δολάρια τη Δευτέρα, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο και κλείνει την εβδομάδα στο +10%.

Στόχος της «Shappela» είναι η ενίσχυση της ρευστότητας και θέτει τα θεμέλια για επακόλουθες αναβαθμίσεις στο μέλλον. Πολλοί ανησυχούσαν αρχικά για πιθανή πίεση που θα μπορούσε να χτυπήσει την αγορά, όμως «αυτή η αναβάθμιση έχει ενισχύσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη στο δίκτυο για την επιτυχή αποστολή σημαντικών αναβαθμίσεων στο μέλλον», υπογραμμίζει ο Μαρκ Αρτζούν, επιστημονικός συνεργάτης της CoinShares.

H οικονομολόγος Νόελ Άκσον, τόνισε ότι η ξαφνική άνοδος του Ether δεν καθοδηγείται εντελώς από τη Σαγκάη. «Φαίνεται να είναι ένα στοίχημα για τη συνολική προοπτική ρευστότητας, αλλά η ανακούφιση ότι η Shapella δεν σημείωσε απότομη πτώση οδηγεί την υπεραπόδοση του Ether σήμερα το πρωί», υπογράμμισε.

Παράλληλα, η αντίστροφη σχέση των crypto με το αμερικανικό δολάριο, έδωσε ώθηση στα πρώτα με την αποδυνάμωση του νομίσματος των ΗΠΑ.

«Το Ether ξεπερνά το Bitcoin εδώ επειδή έχει πολλά να κάνει και οι έμποροι, βλέποντας ότι δεν υπήρξε καμία αρνητική αντίδραση στην αναβάθμιση της χθεσινής νύχτας, νιώθουν τώρα πιο σίγουροι για ένα δυνατό comeback» πρόσθεσε η Άκσον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Βγάζω 36.000 ευρώ μηνιαίως και δουλεύω 2 ώρες» - Τα «μυστικά» 33χρονης μητέρας

«Αμετακίνητος» από τον «θρόνο» του Μπερνάρ Αρνό: Κέρδισε 12 δισ. ευρώ σε 1 ημέρα

Ρεκόρ εσόδων για τη JP Morgan: Εκτίναξη κερδοφορίας 52% στο 1ο τρίμηνο - Ράλι 6% για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider