Θετικά πρόσημα για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικά πρόσημα για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο
«Τρίτωσε» το καλό στην ελληνική αγορά, με την προσοχή των επενδυτών στα εταιρικά αποτελέσματα και στις αποφάσεις ΕΚΤ και Fed για τα επιτόκια τους.

Με θετικά πρόσημα έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την ελληνική αγορά να καταγράφει μειωμένο τζίρο σε σχέσεις με τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Η Λεωφόρος Αθηνών κατέγραψε κέρδη για τρίτη συνεχόμενη μέρα, κόντρα στο -εκ νέου- κλίμα ανησυχίας σε Ευρώπη και ΗΠΑ και καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για τις αποφάσεις της ΕΚΤ και την Fed σχετικά με τις αυξήσεις των βασικών τους επιτοκίων την ερχόμενη εβδομάδα.

Ψηλά στην προσοχή για το ΧΑ βρέθηκε ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, με την Morgan Stanley να αναμένει μια σχετική ανθεκτικότητα της εγχώριας οικονομίας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη, στηρίζοντας παράλληλα των εγχώριο τραπεζικό κλάδο και ξεχωρίζοντας τη μετοχή της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς. Μάλιστα, η μετοχή της Eurobank εντάσσεται στη «Financials' Finest List» που επιλέγει η Morgan Stanley παγκοσμίως.

Η εικόνα στην αγορά

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών ενισχύθηκε 0,56% στις 915,40 μονάδες και ο τζίρος διαμορφώθηκε πάνω από τα 55 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακή ο ΓΔ έγραψε υψηλό στις 917,83 μονάδες και χαμηλό στις 910,75 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκαν 52 μετοχές, 43 πτωτικά και 33 παρέμειναν σταθερές.

Ο Large Cap ενισχύθηκε 0,58% στις 2.218 μονάδες, ο Mid Cap κέρδισε 0,87% στις 1.387 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών ισχυροποιήθηκε 0,30% στις 625,53 μονάδες.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+2,56%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+1,38%) , ενώ απώλειες σημείωσαν οι δείκτες της Ακίνητης Περιουσίας (-0,59%) και των Τροφίμων (-0,14%).

Στο ταμπλό, κέρδη 2% εμφάνισε η ΕΛΙΝΟΙΛ, αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση του κύκλου εργασιών και της προ φόρων κερδοφορίας για το εννεάμηνο του 2022.

Απώλειες άνω του 5% κατέγραψε η κατασκευαστική Προοδευτική μια μέρα αφότου η έκτακτη Γ.Σ. της εταιρείας έδωσε το πράσινο φως για την ενεργοποίηση της σύμβασης με την «LDA CAPITAL LIMITE».

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΑΔΜΗΕ (+3,16%), της ΔΕΗ (+2,28%), της Σαράντης (+2,09%), Quest Συμμετοχών (+1,44%) της Elvalhalcor (+1,14%) και του ΟΠΑΠ (+1,07%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Εθνικής (-1,34%) και της Lamda Development (-0,62%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 3.689.619 και 3.198.954 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν ο ΟΤΕ με 6,64 εκατ. ευρώ και τα ΕΛΠΕ με 5,78 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

AVE: Σημαντική μεγέθυνση κερδών στο γ' τρίμηνο - Αύξηση πωλήσεων κατά 41%

Alumil: Αύξηση 64,7% στα κέρδη προ φόρων και τόκων για το 9μηνο