Πετρέλαιο: Ανάκαμψη μετά τις συνεχείς απώλειες

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Ανάκαμψη μετά τις συνεχείς απώλειες
Η συναλλακτική δράση ήταν υποτονική με πολλούς να ξεκινούν τις διακοπές νωρίς καθώς οι αγορές των ΗΠΑ είναι κλειστές την Πέμπτη για την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Ανέκαμψαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου μετά από την απότομη πτώση που πυροδοτήθηκε τη Δευτέρα, όταν οι αγορές αφομοίωσαν ανάμεικτα νέα ότι οι χώρες του OPEC+ σκέφτονταν να εξάγουν περισσότερο πετρέλαιο.

Η συναλλακτική δράση ήταν υποτονική με πολλούς να ξεκινούν τις διακοπές νωρίς καθώς οι αγορές των ΗΠΑ είναι κλειστές την Πέμπτη για την Ημέρα των Ευχαριστιών και ορισμένες θα ανοίξουν για μια συνοπτική συνεδρίαση την Παρασκευή.

Οι ενεργειακές τιμές ήταν γενικά πιο αδύναμες στο ξεκίνημα αυτής της εβδομάδας, αν και ολοκληρώθηκαν με περιορισμένες απώλειες τη Δευτέρα, αφού ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας διέψευσε την είδηση ότι ο OPEC+ εξετάζουν αύξηση της παραγωγής. Μια τέτοια αύξηση θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι βοηθά στη μείωση των εντάσεων με τις ΗΠΑ και στη διατήρηση της ροής της ενέργειας, καθώς τίθενται σε ισχύ νέες προσπάθειες για τον περιορισμό της πετρελαϊκής βιομηχανίας της Ρωσίας.

Το αργό πετρέλαιο βρίσκεται υπό πίεση λόγω των συνεχιζόμενων ανησυχιών σχετικά με τις προοπτικές ζήτησης της Κίνας ενόψει των νέων περιορισμών λόγω COVID-19.

Το αμερικάνικο αργό παράδοσης Ιανουαρίου σημείωσε άνοδο 91 σεντς ανά βαρέλι, ή 1,14%, στα 80,95 δολάρια.
Το brent παράδοσης Ιανουαρίου κέρδισε 91 σεντς, ή 1%, στα 88,36 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Απέφυγε τις μεγαλύτερες απώλειες που προκάλεσε δημοσίευμα της WSJ

WSJ: Απρόσμενη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τον OPEC; - Διαψεύδει η Σ. Αραβία

gazzetta
gazzetta reader insider insider