Σε χαμηλά άνω των δύο ετών ο χρυσός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλά άνω των δύο ετών ο χρυσός
Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2020 το πολύτιμο μέταλλο.

Aπώλειες κατέγραψαν οι τιμές του χρυσού την Δευτέρα, με το πολύτιμο μέταλλο να διαμορφώνεται στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2020.

Η συνεδρίαση της Δευτέρας ήταν σχετικά ήρεμη, ενώ το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται στη Fed και τις αποφάσεις της για τα επιτόκια, καθώς τα επόμενα 24ωρα είναι καθοριστικά για το τι μέλλει γενέσθαι.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, υποχώρησαν 0,25% ή 5,30 δολάρια για να διαμορφωθούν στα 1.678,20 δολάρια ανά ουγγιά, παρά την άνοδο κατά 0,4% που κατέγραψαν την Παρασκευή.

Το ασήμι Δεκεμβρίου έχασε 2 σεντς ή 0,1%, στα 19,358 δολ ανά ουγγιά, το παλλάδιο Δεκεμβρίου κατέγραψε κέρδη 5,1%, στα 2.220,70 δολ ανά ουγγιά, η πλατίνα παράδοσης Οκτωβρίου ενισχύθηκε 1,9% στα 918,50 δολ. ανά ουγγιά, ενώ ο χαλκός Δεκεμβρίου είχε οριακή πτώση 0,1%, στα 3,5125 δολάρια ανά λίβρα.

Σύμφωνα με τον Έντουαρντ Μόγια, ανώτερο αναλυτή αγοράς στον OANDA, ο χρυσός φαίνεται να έχει ξεμείνει από καθοδική δυναμική καθώς το selloff την περασμένη εβδομάδα επανέφερε το πολύτιμο μέταλλο στο πιο αδύναμο επίπεδό του εδώ και δύο χρόνια, ενώ ένας άλλος καθοριστικός παράγοντας, όπως μία επιθετική στάση από τη Fed θα μπορούσε να μειώσει ακόμη παραπάνω τις τιμές του χρυσού.

«(Ο χρυσός) εξακολουθεί να κυμαίνεται γύρω από τα χαμηλά του εν αναμονή της ανακοίνωσης της Fed την Τετάρτη», δήλωσε από την πλευρά του ο Ντάνιελ Παβιλόνις, υπεύθυνος στρατηγικής αγοράς στην RJO Futures, προσθέτοντας ότι οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων πίεσαν επίσης τις τιμές.

Αξίζει να σημειωθεί πως την προηγούμενη εβδομάδα, οι τιμές του χρυσού κατέγραψαν πτώση 2,6%.

Αν και ο χρυσός θεωρείται αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού, τα υψηλότερα επιτόκια επηρεάζουν το επενδυτικό κλίμα και κατ' επέκτασην και το χρυσό, τη στιγμή που το δολάριο διατηρήθηκε κοντά στα υψηλά δύο δεκαετιών, ενώ οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 ετών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φυσικό αέριο: Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των ευρωπαϊκών τιμών - Σε χαμηλά 2 μηνών

Eurostat: Ακριβότερο από ποτέ το ψωμί στην Ευρώπη – Πάνω από 20% η αύξηση στην Ελλάδα

Η Bundesbank προειδοποιεί για ύφεση στη Γερμανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider