Χρυσός: Τα κέρδη της Παρασκευής δεν «διέσωσαν» την εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Τα κέρδη της Παρασκευής δεν «διέσωσαν» την εβδομάδα
Ο χρυσός βρέθηκε υπό πίεση αυτή την εβδομάδα, αν και αντιστάθμισε ορισμένες από αυτές τις απώλειες την Παρασκευή.

Ανοδικά κινήθηκαν τα συμβόλαια του χρυσού την Παρασκευή, μετά από έκθεση που έδειξε ότι οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ έχουν επιβραδυνθεί, ωστόσο οι τιμές έκλεισαν την εβδομάδα με απώλειες σχεδόν 3%, μια ημέρα αφότου διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών.

Ο χρυσός βρέθηκε υπό πίεση αυτή την εβδομάδα, αν και αντιστάθμισε ορισμένες από αυτές τις απώλειες την Παρασκευή, μετά από τα «θερμά» στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ. Τα πληθωριστικά στοιχεία Αυγούστου ενίσχυσαν τις προσδοκίες ότι η Fed θα αυξήσει το επιτόκιο κατά τουλάχιστον άλλες 75 μονάδες βάσης όταν συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα.

«Η νομισματική σύσφιξη αντιπροσωπεύει ένα “σύννεφο” πάνω από τον χρυσό που έχει αρχίσει να επιβαρύνει τις τιμές, έχοντας μια κάπως σταθερή πτώση από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, παρά τον συνεχιζόμενο κίνδυνο», δήλωσε, σύμφωνα με το Marketwatch, ο Christopher Louney, αναλυτής της RBC Capital Markets.

«Θα έπαιρνε σαφώς μεγάλο ρίσκο για να αλλάξει ρεύμα», προσέθεσε.

Ο αναλυτής επισημαίνει πως αν ακόμα και τώρα εν μέσω selloff στις αγορές μετοχών ο χρυσός δεν έχει μια πραγματικά καλή απόδοση, ο γενικά αποδεκτός ρόλος του ως asset-καταφύγιο, δεν είναι αυτό που δίνει τον τόνο στους επενδυτές αυτή την στιγμή.

Την ίδια στιγμή, το δολάριο εκτινάσσεται έναντι των μεγάλων του αντιπάλων, με τον δείκτη να διαπραγματεύεται κοντά σε υψηλό 20 ετών, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν εκτιναχθεί.

Έτσι, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 6,20 δολάρια ή 0,4%, για να διαμορφωθεί στα 1.683,50 δολάρια η ουγγιά, με εβδομαδιαία πτώση 2,6%.

Το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε αύξηση 11 σεντς, ή 0,6%, στα 19,381 δολάρια η ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο 3,3% για την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Σε υψηλό 5 μηνών η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Σεπτέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider