Wall Street: Απώλειες μετά από μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Απώλειες μετά από μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας
Δεν ευνόησε η τριήμερη διακοπή την Wall Street καθώς την Τρίτη οι δείκτες της έκλεισαν στο «κόκκινο».

Δεν ευνόησε η τριήμερη διακοπή την Wall Street καθώς την Τρίτη οι δείκτες της έκλεισαν στο «κόκκινο» μετά από μία συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας, και παρά τις αρχικές απόπειρες για μια θετική επάνοδο. O τεχνολογικός δείκτης, μάλιστα, καταγράφει πτωτικό σερί ρεκόρ από το 2016.

Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones έχασε 173 μονάδες ή 0,55% στις 31.145 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε 0,35% στις 3.910 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,74% στις 11.544 μονάδες.

Παράλληλα, οι φόβοι για αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και την ΕΚΤ, είναι διάχυτοι στις αγορές με την ενεργειακή κρίση να βαθαίνει.

Μάκρο

Τα «πάνω» του φαίνεται πως παίρνει ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος υπηρεσιών στις ΗΠΑ (ISM), ο οποίος βρέθηκε σε υψηλό τετραμήνου καθώς, ανήλθε στο 56,9% τον Αύγουστο, από 56,7% τον προηγούμενο μήνα.

Αναλυτικότερα, οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 1,9% στο 61,8 τον Αύγουστο, ενώ οι παραγγελίες προμηθευτών αυξήθηκαν κατά 3,3% στο 54,5.

Οι τιμές έπεσαν για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, ενώ η απασχόληση βελτιώθηκε ελαφρά.

Τα αποθέματα συρρικνώθηκαν για τρίτο συνεχή μήνα καθώς οι εταιρείες ακόμα αγωνίζονται να ξαναγεμίσουν τις αποθήκες τους.

Επιχειρήσεις

Στα επιχειρηματικά νέα, η CVS εξαγοράζει την Signify Health για 8 δισ. δολάρια, σε μια συμφωνία που θα παρέχει στη CVS 10.000 γιατρούς, ενώ θα τη βοηθήσει να συντονίσει την ιατρική περίθαλψη για εκατομμύρια Αμερικανούς.

Από την πλευρά του, ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών Verizon αύξησε το τριμηνιαίο μέρισμα στα 65,25 σεντς ανά μετοχή από 64 (+2%) και θα καταβληθεί την 1η Νοεμβρίου.

Η νέα εξέλιξη έρχεται τη στιγμή που οι μετοχές της Verizon δυσκολεύονται φέτος, χάνοντας 20% το 2022, με υποχώρηση 7% μόνο τον περασμένο μήνα.

Εμπορεύματα

Ο χρυσός και το ασήμι κινήθηκαν παράλληλα αλλά αντίθετα την Τρίτη, με τον πρώτο να διαπραγματεύεται χαμηλότερα μετά και την άνοδο του αμερικανικού δολαρίου, αλλά το δεύτερο να σημειώνει δεύτερη συνεχόμενη άνοδο αφού έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών την περασμένη εβδομάδα. Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 9,70 δολ. ή 0,6%, για να διαμορφωθεί στα 1.712,90 δολ. ανά ουγγιά ενώ το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου ανέβηκε σχεδόν 0,2%, στα 17,908 δολ. ανά ουγγιά.

Οι τιμές του πετρελαίου στις ΗΠΑ κινήθηκαν χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές την Τρίτη, έπειτα από την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ+ πως από τον Οκτώβρη θα αφαιρέσει 100.000 βαρέλια ημερησίως από την αγορά, ενώ αντίθετα, το brent βρέθηκε να υποχωρεί σημαντικά μετά από τα κέρδη 2,9% της Δευτέρας. Το αμερικανικό αργό παράδοσης Οκτωβρίου, κατέγραψε οριακή μεταβολή προς τα πάνω για να διαμορφωθεί στα 86,88 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το brent παράδοσης Νοεμβρίου έχασε 2,91 δολάρια, ή 3%, κλείνοντας στα 92,83 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Σε υψηλό 4μήνου το επιχειρηματικό κλίμα στις υπηρεσίες

Πετρέλαιο: Σχεδόν στάσιμη η τιμή στις ΗΠΑ, μεγάλη πτώση το brent, μετά την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ+

Αντίθετες πορείες για χρυσό και ασήμι

gazzetta
gazzetta reader insider insider