Πετρέλαιο: Σχεδόν στάσιμη η τιμή στις ΗΠΑ, μεγάλη πτώση το brent, μετά την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ+

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Σχεδόν στάσιμη η τιμή στις ΗΠΑ, μεγάλη πτώση το brent, μετά την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ+
Δίχως αξιοσημείωτες μεταβολές διαπραγματεύονται οι τιμές του αμερικανικού πετρελαίου την Τρίτη.

Οι τιμές του πετρελαίου στις ΗΠΑ κινήθηκαν χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές την Τρίτη, έπειτα από την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ+ πως από τον Οκτώβρη θα αφαιρέσει 100.000 βαρέλια ημερησίως από την αγορά, ενώ αντίθετα, το brent βρέθηκε να υποχωρεί σημαντικά μετά από τα κέρδη 2,9% της Δευτέρας.

Το αμερικανικό αργό παράδοσης Οκτωβρίου, κατέγραψε οριακή μεταβολή προς τα πάνω για να διαμορφωθεί στα 86,88 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το brent παράδοσης Νοεμβρίου έχασε 2,91 δολάρια, ή 3%, κλείνοντας στα 92,83 δολάρια το βαρέλι.

Οι επενδυτές στις ΗΠΑ, μετά και από αργία τη Δευτέρα λόγω Labor Day, είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν την απόφαση που έλαβαν τη Δευτέρα, οι μεγαλύτεροι παραγωγοί πετρελαίου στον κόσμο και μέλη του ΟΠΕΚ+, η οποία δεν επηρέασε την αγορά τόσο ώστε να πυροδοτήσει ένα νέο ράλι.

«Η κίνηση είναι σημαντική καθώς δείχνει ότι ο ΟΠΕΚ+ παρακολουθεί πολύ στενά τη ζήτηση και προσπαθεί να διαχειριστεί την προσφορά για να διατηρήσει ένα κατώτατο όριο στις τιμές του πετρελαίου», δήλωσε στο Marketwatch ο Noah Barrett, αναλυτής έρευνας για την ενέργεια και τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στην Janus Henderson Investors.

Αρκετές χώρες έχουν καλέσει τον ΟΠΕΚ+ να αυξήσει την προσφορά, ο οποίος ξεκαθαρίζει πως «δεν θα υποκύψει σε εξωτερικές απαιτήσεις», με τις διεθνείς τιμές να ενδέχεται να αυξηθούν, γεγονός που οφείλεται και στην πορεία της ζήτησης, ειδικά μετά από τα νέα lockdown στην Κίνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Σε υψηλό 4μήνου το επιχειρηματικό κλίμα στις υπηρεσίες

«Τα χειρότερα είναι μπροστά»: Ηχηρή προειδοποίηση Uniper μετά τη ρωσική διακοπή ροών στην Ευρώπη

Αντίθετες πορείες για χρυσό και ασήμι

gazzetta
gazzetta reader insider insider