Έκανε την έκπληξη ο ΟΠΕΚ+: 100.000 βαρέλια λιγότερα ημερησίως από Οκτώβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έκανε την έκπληξη ο ΟΠΕΚ+: 100.000 βαρέλια λιγότερα ημερησίως από Οκτώβριο
Ο ΟΠΕΚ+ έκανε την έκπληξη και από τον Οκτώβριο θα μειώσει την παραγωγή κατά 100.000 βαρέλια ημερησίως.

Ο ΟΠΕΚ+ έκανε τελικά την ανατροπή και στη σημερινή συνεδρίαση αποφάσισε μια μικρή μείωση στην παραγωγή πετρελαίου από τον επόμενο μήνα, εκπλήσσοντας τις αγορές ενέργειας σε μια περίοδο με σημαντική αναταραχή και αβεβαιότητα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ξένα δημοσιεύματα, στον ΟΠΕΚ+ αποφασίστηκε να μειωθούν οι στόχοι παραγωγής κατά περίπου 100.000 βαρέλια την ημέρα από τον Οκτώβριο. Οι αναλυτές του τομέα Ενέργειας περίμεναν σε γενικές γραμμές ο όμιλος να διατηρήσει την ίδια πορεία ως προς την παραγωγική του πολιτική.

Η επόμενη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ έχει προγραμματιστεί για τις 5 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα, ο ΟΠΕΚ+ συμφώνησε να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά μόλις 100.000 βαρέλια την ημέρα.

Σήμερα, οι τιμές του πετρελαίου κινούνται έντονα ανοδικά, με το WTI να κινείται στο +3,37% και τα 89,80 δολάρια.

Η τιμή του πετρελαίου έχει υποχωρήσει κατά περίπου 25% από τις αρχές Ιουνίου, αφότου είχε αγγίξει υψηλά πολλών ετών τον Μάρτιο. Η πτώση πυροδοτήθηκε από τις ολοένα και διογκούμενες ανησυχίες πως οι αυξήσεις των επιτοκίων και οι περιορισμοί για τον κορονοϊό σε διάφορες περιοχές της Κίνας θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και να κάμψουν τη ζήτηση πετρελαίου.

Η ανακοίνωση της Δευτέρας από τον ΟΠΕΚ+ έρχεται εν μέσω μιας πικρής και κλιμακούμενης διαμάχης ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση, με πολλούς στην Ευρώπη να εκφράζουν βαθιά ανησυχία για την προοπτική ύφεσης και έλλειψης φυσικού αερίου τον χειμώνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Ακόμη και εάν ο ΟΠΕΚ+ κάνει την έκπληξη, οι τιμές τείνουν να αυξηθούν

gazzetta
gazzetta reader insider insider