Κέρδη 2% για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη 2% για το πετρέλαιο
Με άνοδο έκλεισαν την Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου, με τον «μαύρο χρυσό» να απομακρύνεται περαιτέρω από τα χαμηλά έξι μηνών.

Με άνοδο έκλεισαν την Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου, με τον «μαύρο χρυσό» να απομακρύνεται περαιτέρω από τα χαμηλά έξι μηνών, που προκάλεσε η γενικευμένη αβεβαιότητα τόσο για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας όσο και η ανησυχία για την ζήτηση του εμπορεύματος του ερχόμενους μήνες.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παραδόσεως Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν στα 90,76 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας κέρδη της τάξης του 2% ή των 1,75 δολαρίων/βαρέλι.

Παρόμοια εικόνα και για τα συμβόλαια Σεπτεμβρίου του ευρωπαϊκού Brent, τα οποία ενισχύονται κατά 1,8% στα 96,65 δολάρια/βαρέλι.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, το brent βρέθηκε σε χαμηλά άνω των έξι μηνών, κυρίως εξαιτίας των φόβων για ενδεχόμενη ύφεση στην παγκόσμια οικονομία, ενώ σε αντίστοιχα επίπεδα κυμάνθηκαν και οι απώλειες για το WTI.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Έπιασε» εκ νέου τα 1.800 δολάρια o χρυσός - Άνοδος σχεδόν 4% για το ασήμι

Νέο πλήγμα για την Ευρώπη: Η Νορβηγία ετοιμάζεται να περιορίσει τις εξαγωγές ενέργειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider